OPREA le-a solicitat sefilor ISU sa monitorizeze atent zonele afectate de conditiile meteo

Vicepremierul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, GABRIEL OPREA, a dispus sefilor structurilor de situatii de urgenta sa mentina o ATENTIE SPORITA si sa monitorizeze evolutia situatiei acolo unde sunt anuntate intensificari ale fenomenelor meteo-hidrologice, conform informarii meteorologice, valabila incepand de sambata – ora 10,00 si pana duminica – ora 10,00.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerul Afacerilor Interne remis sambata presei, in intervalul mentionat vor fi ploi insemnate cantitativ, ce vor cumula local 15-20 l/mp si izolat 30-40 l/mp in Dobrogea, in estul si nordul Munteniei si in sudul Moldovei. In zona Carpatilor de Curbura si in estul Carpatilor Meridionali, precipitatiile vor fi, potrivit MAI, mai ales sub forma de ploaie, favorizand topirea stratului de zapada.

CITESTE SI: ALERTA METEO de VREME REA: PLOILE si FRIGUL pun stapanire pe ROMANIA pana duminica

“Inspectoratele pentru situatii de urgenta au pregatit grupele operative de interventie pentru prevenirea aparitiei unor situatii deosebite. Totodata, in judetele unde exista riscuri legate de alunecari de teren sau de crestere a debitelor cursurilor de apa se vor activa comitetele locale pentru situatii de urgenta. Acestea vor fi pregatite pentru a lua masurile necesare de protectie impotriva inundatiilor”, se arata in comunicatul de presa al MAI.

Sursa amintita precizeaza ca la nivelul fiecarui judet coordonarea unitara a componentelor cu responsabilitati in realizarea interventiilor pentru situatii de urgenta este realizata de inspectorii sefi ai Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta.

CITESTE SI: COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din mai multe judete din centrul si sudul tarii 

“La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiilor mentine permanent legatura cu grupele operative din judetele vizate de fenomenele meteorologice, care vor raporta periodic evolutia situatiei de la fata locului”, se mentioneaza in comunicatul citat.

Sursa foto: gandul.info