OPREA: Nu am stiut inainte de NOMINALIZAREA lui UNGUREANU la SIE. Il SPRIJIN pe KLAUS IOHANNIS

Liderul UNPR, premierul interimar GABRIEL OPREA, declara ca nu a stiut in prealabil de nominalizarea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU la SIE, dar ca, atunci cand a aflat, a anuntat ca in aceasta desemnare il spijina pe presedinte, aratand ca l-a informat si pe liderul PSD, VICTOR PONTA, de acest lucru.

“As vrea sa discut doar strategic. Nu as vrea sa fac politica. Strategic, nu as vrea sa discut nici persoana. Am lucrat cu domnul Mihai Ungureanu. A fost prim-ministru, am fost ministrul Apararii. As vrea sa vorbesc pur strategic, in acest context de securitate, nu as vrea sa discut tehnic. Pana la urma, a anuntat asta, strategic nici nu am stiut, am aflat si eu pe urma ca este persoana domnului Ungureanu. Am anuntat sec, ca principiu de baza, in probleme de securitate nationala, desemnarea sefului SRI , domnul Hellvig, in desemnarea sefului SIE il sprijin pe seful statului. Nu as vrea sa discut politic, ca trebuia sau nu trebuia, discut strategic”, a spus Oprea la Antena 3.

CITESTE SI: GORGHIU: Voi propune SESIUNE EXTRAORDINARA pentru SIE, daca nu va fi plen in actuala sesiune

El a adaugat ca l-a anuntat si pe Ponta de acest lucru si ca liderul PSD are incredere in el.

“Am spus ce fac eu si l-am anuntat si pe Victor Ponta. Trebuie sa-l intrebati ce parere are, are incredere in mine, am batut palma cu el, ma tin de cuvant(…) Am avem o mare responsabilitate sa le asiguram cetatenilor securitate, trebuie sa pornim de aici, sa gandim strategic, dincolo de jocurile politice”, a aratat Oprea.

intrebat, daca ar avea de ales dintre Ponta si Iohannis, pe cine ar alege, Oprea a spus: “Voi merge cu Romania. Proiectul politic UNPR a adus in ultimii 5 ani stabilitate economica”, asigurand insa ca il sustine pe Ponta la guvernare.

CITESTE SI: PONTA il ATACA pe IOHANNIS: Nu m-a consultat nimeni cu privire la nominalizarea lui UNGUREANU la SIE, IOHANNIS ne-a PACALIT

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe Mihai-Razvan Ungureanu, informand cele doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Ulterior, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, este ilegala din punct de vedere procedural, el sustinand si ca premierul Ponta “nu stie nimic si nu a fost consultat”.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE este un pas important in schimbarea majoritatii parlamemntare, iar cei de la PSD au o reticenta de a convoca plenul pentru acest lucru, dar PNL nu are nicio rezerva sa convoace o sesiune extraordinara.