OPREA: UNPR sustine continuarea guvernarii in actuala formula politica

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) sustine continuarea guvernarii in actuala formula politica, reafirmandu-si sprijinul pentru premierul Victor Ponta si pentru Executivul pe care acesta il conduce, declara vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele UNPR, intr-un comunicat remis luni presei.

“Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei multumeste membrilor si simpatizantilor sai care au participat la vot si isi manifesta respectul fata de optiunile tuturor alegatorilor. In contextul rezultatului alegerilor pentru functia de presedinte al Romaniei, UNPR sustine continuarea guvernarii in actuala formula politica, reafirmandu-si sprijinul pentru primul-ministru Victor Ponta si pentru Executivul pe care acesta il conduce”, afirma vicepremierul Oprea.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: Trebuie mentinut echilibrul politic. Guvernarea la NOI, presedintia la EI 

El spune ca in aceasta campanie electorala, Uniunea si-a mobilizat toate fortele, dovada in acest sens fiind faptul ca Victor Ponta a castigat alegerile in 87% din cele 69 de localitati conduse de primari progresisti, inclusiv in municipii-resedinta de judet, cum sunt Calarasi, Drobeta Turnu Severin, precum si in alte municipii.

“Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si-a facut datoria atat din punct de vedere politic, cat si institutional, actionand in deplin respect fata de romani si fata de institutiile statului. In acest sens, dovada sta si modul in care Ministerul Afacerilor Interne — portofoliu detinut de presedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea — a organizat si a asigurat desfasurarea alegerilor pe teritoriul Romaniei. Prin masurile dispuse de vicepremierul pentru securitate nationala, alegerile pentru presedintele Romaniei s-au desfasurat intr-un climat general de normalitate, fara evenimente care sa puna in pericol siguranta cetatenilor sau legalitatea exercitarii votului, astfel incat acestea au reflectat intocmai vointa romanilor”, adauga sursa citata.

CITESTE SI: LOVITURA SOC pentru PSD: UNPR si UDMR nu mai sustin GUVERNUL PONTA 

De asemenea, liderul UNPR precizeaza ca pe parcursul celor doua zile de vot, dar si al campaniei electorale, Ministerul Afacerilor Interne si-a indeplinit obiectivul asumat, de a asigura cadrul de legalitate pentru desfasurarea alegerilor si de maxima siguranta pentru cetatenii romani.

“Asa cum intotdeauna a sprijinit pana la capat guvernele din care a facut parte, UNPR isi respecta cuvantul dat si, in concordanta cu asteptarile propriilor alegatori, isi manifesta sustinerea pentru continuarea guvernarii”, conchide Oprea.