OPRESCU: APEL catre cetateni pe FACEBOOK “DATI UN VOT PENTRU PARCUL HERASTRAU”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ii indeamna pe bucuresteni sa „dea un vot” pentru Parcul Herastrau, subliniind ca cele sapte hectare din acest parc trebuie sa revina in proprietatea cetatenilor Capitalei, informeaza Digi 24. 

 Edilul general a distribuit marti, pe Facebook, o petitie intitulata “Salvati Parcul Herastrau” si mesajul: „Bucuresteni, dati un vot pentru Parcul Herastrau! Parcul Herastrau a fost creat pentru bucuresteni, petrecerea timpului liber si pentru dezvoltarea sportului in general. Cele sapte hectare din Parcul Herastrau trebuie sa revina in proprietatea bucurestenilor!”.

Petitia online este semnata de Liviu Doara. In petitie se arata ca parcul este o „oaza de verdeata si liniste intr-un oras aglomerat si asfixiat de betoane”.

CITESTE SI: REDUCERE IMPORTANTA PENTRU BUCURESTENII CARE ACHITA INTEGRAL IMPOZITELE LOCALE PANA LA SFARSITUL LUNII

Parcul Herastrau a fost creat prin emiterea inaltului decret regal in 1912, prin expropriere de interes public si cu destinatie expresa proprietatea Primariei Capitalei (orice act emis cu incalcarea inaltului decret regal fiind lovit de nulitate). Cu toate ca toate legile din România specifica foarte clar ca domeniul public este inalienabil, imprescriptibil, insesizabil, niste baieti destepti rup o parcela de 70.000 mp (7 hectare) si cu sprijinul autoritatilor corupte reusesc sa-si faca acte de proprietate in mijlocul parcului”, se arata in petitia online.