Oprescu: Drumurile din Bucuresti sunt practicabile in proportie de 100%

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminica, la Comandamentul de iarna, ca principalele strazi din Bucuresti sunt practicabile in proportie de 100%, precizand ca pe teren sunt 336 de utilaje si peste o mie de operatori.

Sorin Oprescu a atras, insa, atentia ca autoritatile trebuie sa continue sa lucreze la foc continuu.

“In momentul asta se circula greu, strazile sunt acoperite de zapada. Se cunosc eforturile pe care le-ati facut. Arterele principale in acest moment sunt practicabile in proportie de 100%, intrarile si iesirile din Bucuresti sunt degrevate de zapada, pe teren sunt 336 de utilaje si 1007 operatori. Conform datelor din teren, s-a actionat constant, pe tot parcursul noptii, pluguire, imprastiere de material antiderapant.”

Oprescu a adaugat ca toata lumea stie ce are de facut si a explicat ca se va trece la plugire continua, zapada din intersectii urmand a fi ridicata cu camioanele.

“Am sa va rog urmatorul lucru si diseara tragem concluzia. Toata lumea stie ce are de facut. Trecem la pluguire continua, pentru ca si ninsoarea este continua. Va invit cu camioanele, sa luam si zapada din intersectii, pentru ca maine dimineata sa existe o circulatie fluenta. Le multumesc bucurestenilor pentru ca au inteles de ieri ca trebuie rarefiat traficul si nu au iesit din casa. Politia Locala si Asistenta Sociala sa fie in continuare pe faza.”

De precizat ca scolile si gradinitele vor fi inchise, luni si marti, in Bucuresti, din cauza ninsorilor si viscolului inregistrate in ultimele ore, a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Decizia a fost luata de Inspectoratul General, la recomandarea prefectului si a Primariei Capitalei. Decizia vizeaza 425 de institutii de invatamant, in care invata aproximativ 240.000 de elevi. Bucurestiul se afla pana duminica seara sub cod portocaliu de ninsoare si viscol.