Oprescu: Este esentiala pentru dezvoltarea Bucurestiului racordarea Capitalei la Dunare

Primarul general Sorin Oprescu le-a spus, duminica, primarilor europeni care au participat la Comitetul Executiv al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene ca este esentiala pentru dezvoltarea Bucurestiului, dar si a intregii zone, racordarea Capitalei la Dunare.

Primarii europeni au discutat, duminica, la Bucuresti, despre rolul Strategiei Dunarii pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca, dezbaterea avand loc in cadrul reuniunii Comitetului Executiv al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene. La sfarsitul intalnirii, Sorin Oprescu a declarat ca este esentiala pentru dezvoltarea Bucurestiului, dar si a intregii zone, racordarea Capitalei la Dunare prin canalul Bucuresti-Dunare.

“Acest canal permite legatura directa a Bucurestiului cu alte capitale si mari centre europene, dar si interconexiuni cu alte judete sau zone ale Romaniei, creandu-se bazele unei adevarate retele europene de cai navigabile. Cred cu tarie ca acest canal reprezinta un pilon principal de dezvoltare pentru orasele Romaniei si Bulgariei”, a spus edilul sef al Capitalei.

sursa foto: adevarul.ro