Oprescu ii ia inapoi taxele pe terasele din Centrul Vechi lui Negoita

Consilierii generali au decis la inceputul lunii septembrie ca banii incasati de pe urma teraselor din Centrul Vechi sa treaca in “buzunarele” primarilor sectoarelor pe raza carora sunt amplasate terasele. Principalul avantajat de decizia consilierilor este primarul Sectorului 3, Robert Negoita, cea mai mare parte a Centrului Vechi fiind pe raza acestui sector.

Sorin Oprescu a cerut insa ca banii sa ajunga doar la Primaria generala si a cerut abrogarea hotararii adoptate de consilierii generali. Consilierii Generali au votat in favoarea cererii lui Oprescu.

Conflictul s-a declansat pe 6 septembrie, cand consilierii generali au decis sa modifice Hotararea CGMB nr.3/2013 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale ale municipiului Bucuresti pentru acest an.

Astfel, conform modificarii aduse de consilieri “sumele incasate din utilizarea temporara a locurilor publice cu terase de vara in centrul istoric al Bucurestiului se fac venit la bugetele sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza carora se afla amplasate terasele de vara si vor fi incasate de acestea prin Directiile de Impozite si Taxe Locale”.

Hotararea de mai sus, extrem de favorabila in special primarului Sectorului 3, Robert Negoita, a fost revocata joi de Consilierii Generali.

sursa foto: b365.r0