Oprescu: In 18 luni ASPA va strange 80% din cainii de pe strazi

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni seara, ca in 18 luni Autoritatea pentru Siguranta si Protectia Animalelor (ASPA) va rezolva problema cainilor maidanezi, strangand 80% din cainii fara stapan de pe strazi.

”Problema cainilor fara stapan este deosebit de grava. O sumedenie intreaga de legi care in 2008 culmineaza cu aparitia unei legi care interzicea sa iei masurile finale atunci cand numarul lor depaseste posibilitatea fie ea si morala a intelegerii. Din 2008 si pana in prezent nu am facut altceva decat sa respectam legea, sa ii luam, sa ii sterilizam, sa ii ducem in putinele adaposturi pe care le aveam la indemana si sa ii reteritorializam. A fost prostie la care am antamat si noi”, a declarat, luni seara, edilul-sef al Capitalei.

In cadrul conferintei de luni, Oprescu a anuntat ca in termen de 18 luni, ASPA va strange 80% din cainii comunitari de pe strazi.

”Sper ca iubitorii de animale au inteles ca prezenta cainilor pe strazi reprezinta un pericol real. Ii colectam, ii adapostim 14 zile, daca nu sunt revendicati in 7 zile, in urmatoarele 7 zile ii dam spre adoptie”, a anuntat Oprescu, precizand ca, daca in termen de 14 zile cainii nu vor fi adoptati, ”vom aplica legea”.