OPRESCU: La finele lunii martie, inceputul lui aprilie, vom incepe mutarea unor servicii in sediul vechi

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a anuntat, marti, ca la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, MUNICIPALITATEA va incepe mutarea in SEDIUL VECHI, aceasta urmand sa se faca treptat, pe masura ce constructorul va iesi din cladirea aflata pe bulevardul Regina Elisabeta.

“Undeva in luna lui martie, sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, se va incepe mutarea unor servicii acolo (sediul vechi al municipalitatii – n.r.)”, a spus Oprescu, raspunzand unei intrebari cu privire la MUTAREA aparatului administratiei publice locale in sediul din bd. Regina Elisabeta.

In ceea ce priveste situatia actualului sediu al municipalitatii, edilul Capitalei a reamintit ca procesul este in desfasurare, administratorul judiciar al imobilului din Splaiul Independentei primind chitantele pentru plata utilitatilor de catre primarie, dar nu si chitantele pentru plata chiriei.

CITESTE SI: SOC in plina IARNA! ELCEN MAJOREAZA PRETUL CALDURII PENTRU BUCURESTENI 

OPRESCUa mai spus ca nu va renunta la sediul din Splaiul Independentei, unde municipalitatea s-a mutat, in calitatea de chirias, pe durata consolidarii cladirii din bd. Regina Elisabeta. “Nu renunt la aceasta cladire (cea din din Splaiul Independentei – n.r.). Aduc aici serviciile care sunt in subordinea municipalitatii, ca sa nu mai stau sa platesc chirii prin tot Bucurestiul. Sigur ca o sa cumpar aceasta cladire, pentru asta sunt in proces, iar chiria reprezinta cota parte din vanzare”, a precizat primarul general.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu a aprobat, in octombrie 2014, proiectul de hotarare privind prelungirea contractului de inchiriere pentru actualul sediul al municipalitatii, insa a aprobat unul ce are in vedere plata utilitatilor si a altor cheltuieli de intretinere pentru imobil.

Contractul de inchriere a imobilului situat in Splaiul Independentei a fost aprobat de CGMB in 22 octombrie 2009, urmare a faptului ca la sediul primariei din bulevardul Regina Elisabeta nr. 147 au fost demarate lucrari de consolidare. In contractul de inchiriere este o clauza potrivit careia, pe parcursul derularii acestuia, chiriasul isi poate exprima optiunea de cumparare a imobilului, cu plata integrala, in rate sau in leasing, chiria platita pana la acea data constituind avans pentru plata imobilului.

Contractul de inchiriere semnat initial in 2009 a fost prelungit succesiv prin hotarari ale CGMB, in noiembrie 2012, decembrie 2013 si 30 ianuarie 2014. Primarul general SORIN OPRESCU a spus ca scopul prelungirii contractului de inchiriere prin hotararea respinsa la vot de CGMB il reprezenta “consolidarea pozitiei PMB in litigiile pe care municipalitate le are cu proprietarul cladirii”.

CITESTE SI: COMANDAMENT DE IARNA, la Primaria Capitalei

Litigiile au in vedere atat constatarea prelungirii de drept a contractului de inchiriere, cat si pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, avand in vedere ca actualul proprietar refuza semnarea unui astfel de act. De asemenea, la Judecatoria Sectorului 6 se afla pe rol un proces in care actualul proprietar al imobilului cere evacuarea Primariei Capitalei.

Sursa foto: realitatea.net