Oprescu: Legea din 2001 a dus la distrugera cladirilor de patrimoniu

Unul dintre motivele care au condus la distrugerea cladirilor de patrimoniu din Capitala a fost Legea din 2001 pentru retrocedarea acestor imobile. Este declaratia facuta de Sorin oprescu, primarul Bucurestiului.

”Noi am gresit atunci cand, in 2001, am incercat sa reparam niste nedreptati ale trecutului fara sa ne dam seama ca mai producem altele. In felul asta, cladirile de patrimoniu s-au intors la urmasii celor care le-au facut, cei care au locuit acolo, si totul ar fi fost in regula, daca ar fi existat posibilitatea sa le refaca”, a precizat Oprescu, invitat la o emisiune televizata.

Tot acesta a mai spus ca legislatia si lipsa banilor au dus la distrugerea acestor cladiri de patrimoniu. Edilul-sef a facut o comparatie intre Viena si Bucuresti, dupa ce a discutat cu viceprimarul Vienei, explicand ca banii alocati pentru refacerea cladirilor de patrimoniu de acolo sunt aproximativ cat bugetul pe care il are Bucurestiul.

Mai exact, pentru refacerea cladirilor de patrimoniu din Viena exista in jur de 800 de milioane de euro, in timp ce bugetul intreg al Capitalei este cu circa 100 de milioane mai mare.

sursa foto: evz.ro