OPRESCU: Nici CONDUCTELE INTERPLANETARE nu faceau fata la ploile care au fost

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a declarat luni, in cadrul comandamentului de vreme rea care a avut loc la sediul municipalitatii, ca la precipitatii foarte puternice, cum au fost cele de duminica din Bucuresti, CONDUCTELE nu pot sa faca fata, nici daca ar fi unele “INTERPLANETARE”.

Citeste si: INUNDATII mari in SECTORUL 4 din Capitala. GALERIE FOTO

“Stiu ca suna curios pentru unii, eu repet, peste 25 de litri pe metru patrat caderi de apa ploaie nu pot sa faca fata indiferent de ce conducte interplanetare ar fi asezate acolo. Sigur ca desfundarea casetei, si au facut ca sa nu mai poata sa intre sub presiune caseta, sigur ca mai exista zone in Bucuresti in cadrul cantitatilor de 25-35 unde se scurge apa mai greu, dar nu mai exista zone din astea inundabile in Bucuresti avand in vedere ca atat in cartierele unde se inunda intotdeaua, ca Dalhauti, Progresului si Giulesti, nu se mai inunda din tocmai cauza faptului ca canalizarile au fost facute si mai mult decat atat au facut fata acestor provocari ale naturii”, a spus Oprescu.

Potrivit situatiei prezentate de Oprescu, ca urmare a precipitatiilor care au cazut duminica in Bucuresti, societatea Apa Nova a intervenit cu 65 de utilaje, dintre care 38 autocuratitoare, doua autospeciale, doua autoutilitare si 23 Dacii cu pompe, personalul utilizat fiind de 124 oameni. Interventiile au vizat 138 zone din Capitala, dintre care 15 au fost in Sectorul 1, un numar de 18 in Sectorul 2, un numar de 17 in Sectorul 3, un numar de 33 in Sectorul 4, un numar de 44 in Sectorul 5, iar 11, in Sectorul 6.

Totodata, la Dispeceratul Politiei Locale au fost primite 107 sesizari cu privire la strazi, imobile, curti inundate si copaci cazuti, care au fost rezolvate integral pana la ora 01.00 noaptea.

Citeste si: INUNDATII IN BUCURESTI: Primul bilant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

Acumularile masive de apa au fost in Pasajul Latin, Theodor Pallady si zona Bd. Unirii – Bd. Mircea Voda, str. Ramnicu Sarat, str. Doamnei, Bd. Energieticienilor, Calea Vitan, Brezoianu, Dimitrie Cantemir. Toate acestea au fost remediate intr-un interval de 2-2,5 ore.

De asemenea, au fost inregistrate 51 acumulari masive in curtile si subsolurile unor imobilelor, precum si cinci cazuri de copaci si panouri publicitare cazute. In plus, au fost afectate semafoarele din sase intersectii, Administratia Strazilor intervenind pentru repararea acestora.

Primarul general al Capitalei i-a aratat si premierului Victor Ponta, care a fost prezent la comandament, fotografii cu locurile principale in care au avut loc interventii. “A fost mai greu la pasajul de la Unirii si in zona Tineretului. In zona Tineretului inca vor mai fi probleme pentru ca este zona declivitate care merge catre caseta”, a spus Oprescu.

La randul sau, Ponta a declarat ca luni avea programata o intalnire cu Sorin Oprescu pentru a discuta despre alte teme precum lacul Vacaresti, trecerea metroului de la Guvern la primarie si investitiile pentru pistele de biciclisti, dar ca aceste subiecte pot astepta pana ce trece vremea rea.

Ponda l-a felicitat pe Oprescu pentru interventia la recentele inundatii si i-a oferit sprijinul Guvernului, primarul general spunandu-i insa ca autoritatile se descurca.

“Cred ca, intre prieteni si intre oameni care se apreciaza, daca intrebi «Ai nevoie de ceva?», chiar daca banuiam raspunsul, primarul o sa-mi spuna «Ne descurcam, e totul in regula!», cred ca era obligatia mea fata de locuitorii muncipiului Bucuresti”, a declarat Ponta la comandament.

Premierul a felicitat structurile care tin de autoritatea Guvernului pentru modul in care au colaborat cu Primaria Capitalei, apreciind ca, spre deosebire de alte judete, Bucurestiul are o infrastructura si o capacitate de interventie superioare in astfel de situatii.

Intrebat, la final, de presa ce masura concreta a fost luata cu prilejul comandamentului care sa implice si autoritatile guvernamentale, Ponta a spus doar ca “toate structurile guverrnamentale din Bucuresti au lucrat si lucreaza in continuare cu primarul general”.