Oprescu plateste lunar 250.000 de euro chirie pentru sediul din Splaiul Independentei: Unde se duc banii?

Primaria Capitalei plateste in fiecare luna un sfert de milion de euro drept chirie pentru sediul din Splaiul Independentei unui offshore din Cipru, Apatel Properties, ai carui proprietari nu sunt de gasit.

Jurnalistii de la Digi24 au facut o ancheta pentru a afla in ce buzunare intra banii bucurestenilor. La adresa care figureaza in evidentele Registrului Comertului nu a fost nimeni de gasit si nici o persoana din imobil nu stie de existenta firmei Apatel Properties, care ar trebui sa isi aiba sediul in cladirea respectiva.

Mai mult, proprietarul cladirii, Dan Bog, a declarat pentru sursa citata ca firma cipriota nu a functionat nici o clipa in imobilul pe care il detine.

Conform Registrului Comertului, initial a fost vorba despre firma Iliotomi, detinuta de grecul Antonios Tsesmetzis si care in 2007 si 2008 a avut cifra de afaceri 0.

Mai mult, pana in 2009 aceasta firma nu a avut activitati in constructii. Iliotomi a construit imobilul in care functioneaza acum Primaria Capitalei si in 2009 a semnat contractul de inchiriere cu aceasta.

In 2012, cladirea in care functioneaza cu chirie Primaria Capitalei a ajuns la Apatel Properties, un offshore cipriot controlat de un apropiat al omului de afaceri grec cu doi angajati si datorii de peste 58 de milioane de lei, informeaza sursa citata.

sursa foto: mediafax.ro