OPRESCU: RADET se transforma in societate comerciala. Care este motivul

RADET se transforma in societate comerciala, dorinta este de a nu creste pretul gigacaloriei, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, care a confirmat faptul ca a avut o intalnire cu premierul pe aceasta tema.

“M-am intalnit astazi de dimineata (cu premierul n.r.). Primul-ministru a afirmat inca o data ca este hotarat sa mearga inainte cu ceea ce a inceput — prima hotarare de Guvern, a doua hotarare de Guvern, timp in care fiecare isi ia masurile, ma refer la cele doua entitati, ELCEN si RADET. RADET-ul se transforma in societate comerciala, dar inainte de treaba asta ne intereseaza ca am reusit sa putem face — sigur cu o serie intreaga de artificii din acestea — sa putem repara zonele care sunt in risc mare de a se sparge la iarna. Ramane acum sa ne facem socotelile foarte atent, mai putin luand in considerare aberatiile acelea de plata a penalitatilor la penalitati ca sa putem sa le platim cetatenilor Bucurestiului jumatate din subventie. (…) In orice caz dorinta este de a nu creste pretul gigacaloriei”, a spus OPRESCU.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU: Ministerul Energiei este calat pe ideea falimentului RADET

Primarul general a facut aceste declaratii cu prilejul primei Adunari Generale a Asociatiei de Transport Metropolitan Bucuresti.

CITESTE SI: ELCEN: Oprirea activitatii RADET si ELCEN, consecinta probabila a unei actiuni in instanta

 Sursa foto realitatea