Oprescu, somat sa inceapa demolarea Cathedral Plaza

Executorul judecatoresc Dorina Gont a comunicat Primariei Capitalei, la data de 17 septembrie 2013, Somatia prin care a pus in vedere primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa emita in termen de 10 zile decizia de desfiintare a turnului Cathedral Plaza.

CathedralPlaza a fost ridicata fara autorizatie de construire la doar opt metri distanta de monumentul istoric Catedrala Sf. Iosif a Arhierpiscopiei Romano Catolice Bucuresti, pe str. General Berthelot nr. 11 – 15 sector 1.

Constructia ameninta integritatea lacasului de cult si constituie o grava abatere de la normele urbanistice, arata portalul Lumea Justiției.

Pe langa faptul ca a fost ridicata fara autorizatie, motivatia instantei arata faptul ca Cathedral Plaza a fost construita, in parte, pe domeniul public. 

Astfel, din suprafata totala de 1.000 de mp a cladirii, 186 de mp fac parte din domeniul public al Municipiului Bucuresti, concesionati ulterior catre dezvoltator, iar restul terenului reprezinta zona de protectie a Catedralei Romano-Catolice si a Palatului Episcopal. 

Prin acest lucru s-ar fi facut o grava atingere a destinatiei domeniului public si principiului inalienabilitatii acestuia.

sursa foto: puterea.ro