Oprescu vrea ca noile spitale Foisor si Gomoiu sa functioneze din 2015

Lucrarile la noile spitale Foisor si Gomoiu merg la foc automat. Muncitorii trag tare pentru ca acestea sa fie functionale la sfarsitul anului 2015 sau inceputul lui 2016.

Edilul-sef al Capitalei a inspectat, vineri, stadiul lucrarilor de constructie de la Spitalul de Copii “Victor Gomoiu” si Spitalul Clinic de Ortopedie si Traumatologie Foisor, ambele aflate in administrarea municipalitatii, potrivit mediafax.

Valoarea lucrarilor la cele doua spitale, incluzand dotarea unitatilor cu echipamente si mobilier de ultima generatie, este de 385.791.325,26 lei, respectiv 175.864.323,76 lei cu TVA pentru Spitalul Foisor si 209.927.001,50 lei cu TVA pentru Spitalul “Gomoiu”, costurile pentru noile unitati fiind suportate integral de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).

Prima unitate vizitata a fost Spitalul de Copii “Victor Gomoiu”, unde, chiar daca lucrarile au o intarziere de 75 de zile, constructorul a promis finalizarea la termenul stabilit, respectiv 21 de luni de la demararea lucrarilor, respectiv sfarsitul lui 2015, inceputul lui 2016, potrivit municipalitatii.

Noua cladire a Spitalului “Gomoiu”, de sase etaje, este construita in curtea actualei unitati sanitare, aceasta functionand intr-un sediu vechi de aproape 100 de ani, respectiv intr-o cladire de patrimoniu din 1927.

La Spitalul Foisor din sectorul 2, lucrarile sunt mult mai avansate, fiind deja terminat un corp de cladire cu patru etaje, spre strada Pop de Basesti. Potrivit managerului unitatii sanitare, dr. Cristian Stoica, noua cladire va fi data in folosinta cel mai tarziu in februarie 2014.

“Proiectul vizeaza extinderea actualului Spital Foisor, prin dublarea capacitatii de functionare, a numarului de paturi, a clinicilor medicale, a sectiei de anestezie si terapie intensiva. La acestea se vor adauga laboratoare centrale de investigatii si tratament, sectia de terapie recuperatorie, departamentul de imagistica si cel de urgente. Lucrarile la acest spital au inceput in martie 2013 si se vor finaliza spre sfarsitul lui 2015 sau inceputul lui 2016”, a mai spus Oprescu.

sursa foto: mediafax.ro