Opt clienti de la banca din Pitesti spun ca au ramas fara banii din cutiile de valori

Inca trei persoane au reclamat ca le-au disparut bani din cutiile de valori. Daca marti dimineata erau cinci persoane care reclamau disparitia banilor, acum in total sunt opt persoane care sustin ca le-au fost furati bani din cutiile de valori.

La sediul bancii se afla acum peste 10 persoane care au venit sa-si verifice casetele de valori. Politistii se asteapta sa creasca numarul persoanelor pagubite.

Primele verificari se fac in randul reclamantilor, insa se porneste de la prezumtia de buna credinta a cetatenilor. Politistii spun ca nu este exclusa, insa, varianta unor inscenari.

Intr-un comunicat, Banca Comerciala Romana, afirma ca pentru clienti, siguranta serviciilor este pe primul loc, iar toleranta fata de astfel de incidente zero. Conducerea institutiei asteapta finalizarea anchetei fara a exclude nicio ipoteza in ceea ce priveste veridicitatea faptelor.

POZITIA BCR IN ACEST CAZ:

“Banca Comerciala Romana ofera serviciul de inchiriere a casetelor de valori fara a solicita clientilor declararea continutului acestora; clientii sunt singurii care cunosc ce contin si cat valoreaza bunurile din casetele de valori proprii.”

“Configuratia sistemului de securitate face imposibil accesul neautorizat si neinregistrat in camera de tezaur a casetelor de valori. Conform procedurii, casetele de valori pot fi deschise numai cu cheile unice de acces aflate in posesia clientilor, dupa actionarea, in prealabil, a unei alte chei unice aflate in posesia bancii.”

“Conform aceleiasi proceduri, clientii NU sunt insotiti de personalul bancii in momentul deschiderii efective a casetelor de valori, astfel incat functionarii bancii nu pot observa in niciun fel continutul casetelor de valori ale cleintilor.”

“BCR colaboreaza cu Politia si a pus la dispozitia anchetatorilor toate probele materiale si înregistrarile electronice pentru stabilirea adevarului.”

“Siguranta serviciilor BCR pentru clienti este pe primul loc, iar toleranta fata de astfel de incidente este zero. Asteptam finalizarea anchetei, fara a exclude in acest moment nicio ipoteza in ceea ce priveste veridicitatea faptelor reclamate”.

Foto: Captura Pro TV