Noii membri ai CA al SRR au fost VALIDATI de plenul PARLAMENTULUI. UPDATE

Presedintele Comisiei pentru cultura si media a Senatului, GEORGICA SEVERIN (foto), a declarat ca in sedinta plenului reunit al Parlamentului de sambata vor fi votati si vor depune juramantul 8 membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).

UPDATE 13.20Cei 8 membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune care au fost validati sambata de plenul reunit al Parlamentului au depus juramantul in fata senatorilor si deputatilor.

Cei opt membri ai CA ai SRR care au fost validati de plenul comun sunt: Mirela Fugaru si Ruxandra Sararu (propuse de PSD), Alexandru Bertzi si Alexandru Muraru (propusi de PNL), Radu Alexandru Feldman (propus de PDL), Alina Stanciu (propusa de PC), Demeter Andras Istvan (propus de UDMR), Alexandra Dumitrascu (propusa de PP-DD).

Ei au fost validati cu 381 de voturi si 22 impotriva.

“In urma unei contestatii admise la Curtea Constitutionala si in baza motivarii, a reiesit ca 8 membri ai CA numiti de grupurile parlamentare au fost alesi prin incalcarea Constitutiei, nerespectandu-se legea care vorbea de algoritmului politic. Motivarea nu face referire nici la reprezentantii salariatilor, nici la cei numiti de Guvern, nici la cei numiti de Presedintie. Acestia au avut mandat legal constitutional in toata aceasta perioada.

CITESTE SI: Articolele pe proiectul de BUGET pe 2015, aprobate de parlamentari. Votul final AMANAT pentru duminica 

Pentru faptul ca dintre cei 8 nominalizati de grupurile parlamentare al caror mandat a fost infirmat de CCR sase persoane sunt nominalizate in continuare pentru functia de membru plin, am luat decizia sa-i audiem numai pe cei doi noi, pe Alexandru Muraru si Alina Stanciu. Doamna Stanciu a fost audiata, a ramas domnul Muraru. Dupa ce il vom audia, prin vot ii vom valida pe toti cei 8 in plen si vor depune juramantul”, a precizat Severin in cadrul sedintei Comisiilor de cultura de sambata.

Alexandru Muraru a primit aviz favorabil sambata din partea Comisiilor de cultura ale Parlamentului pentru a ocupa functia de membru al Consiliului de Administratiei a Societatii Romane de Radiodifuziune.

CITESTE SI: CONSILIUL FISCAL: VENITURILE DIN BUGETUL PE 2015 SUNT SUPRAEVALUATE CU 2,3 MILIARDE DE LEI

Votul pentru cei 8 membri ai CA va avea loc dupa dezbaterile la proiectul de buget al asigurarilor sociale pe 2015.

Curtea Constitutionala a decis in 3 iulie ca Hotararea privind desemnarea membrilor CA al SRR adoptata de Parlament in sedinta din data de 16 iunie este neconstitutionala. Judecatorii au constatat ca in acest caz nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidatilor in functie de algoritmul politic si ponderea grupurilor parlamentare.

Sursa foto: adevarul.ro