Opt membri ai CNA au VOTAT proiectul de lege care prevede posibilitatea DEMITERII PRESEDINTELUI CNA

Opt membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au avizat favorabil, in sedinta de marti, un proiect de lege care prevede posibilitatea demiterii presedintelui CNA de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al institutiei.

Decizia a fost luata cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta de marti a CNA: Rasvan Popescu, vicepresedintele Consiliului si presedinte de sedinta, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea. La sedinta CNA de marti nu participa presedintele Consiliului, Laura Georgescu, si doi membri – Lorand Turos si Gabriel Tufeanu.

Astfel, CNA a analizat o propunere legislativa pentru modificarea articolului 20 din Legea audiovizualului, ca urmare a unei solicitari primite in acest sens de la Parlament, potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti a Consiliului.

CITESTE SI: RASVAN POPESCU, noul vicepresedinte al CNA 

Acest subiect a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei de marti la propunerea lui Valentin Jucan si cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti, desi nu se aflase initial pe ordinea de zi a sedintei.

Rasvan Popescu, vicepresedintele CNA, a spus ca acesta nu a fost introdus de la inceput pe ordinea de zi a sedintei de marti intrucât membrii Consiliului nu au stiut ca a venit aceasta solicitare si ca ea are mentiunea “foarte urgent”.

In cele din urma, CNA, prin votul celor opt membri prezenti la sedinta de marti, a avizat favorabil propunerea de modificare a Legii audiovizualului, care prevede posibilitatea demiterii presedintelui CNA de catre Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al institutiei.

CITESTE SI: LAURA GEORGESCU, AUDIATA in Parlament: Nu imi dau DEMISIA de la sefia CNA 

Acest proiect de modificare a Legii audiovizualului a fost initiat de parlamentarul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru cultura si media din Senat, si de parlamentarul PNL Gigel Stirbu, presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.