Opt romani HOTI de BUZUNARE de la Turnul Eiffel si Castelul Versailles au fost ARESTATI

Cei opt romani suspectati de furt din buzunare care vizau turisti la Turnul Eiffel si Castelul Versailles au fost arestati, scrie Le Parisien.

Hotii aveau varste cuprinse intre 17 si 47 de ani si au fost arestati pentru furt si escrocherii.

Anuntul a fost facut dupa arestarea suspectilor, prinsi in doua hoteluri din Issy-les-Moulineaux si Meudon, la o saptamana dupa ce personalul de la Turnul Eiffel a facut greva impotriva furturilor din buzunare.

Miscarea angajatilor a dus la inchiderea pentru mai multe ore a monumentului vizitat anual de peste sapte milioane de turisti, dintre care aproximativ 75% sunt straini.

Potrivit anchetatorilor, romii erau impartiti in echipe de cate 3 sau 4 persoane, care se pierdeau in multime. imbracati sport, cu rucsac si sapca, acestia plateau bilet la atractiile turistice si intrau in locurile cele mai impanzite de turisti, mai ales asiatici.

Hotii deturnau atentia victimei, timp in care unul dintre ei ii deschidea rucsacul sau ii verifica buzunarele. Un altul lua prada si disparea rapid cu ea.

Pentru deturnarea atentiei, se faceau selfie-uri, se bloca pasajul de acces in Turnul Eiffel sau se cereau diverse informatii.

Castigand chiar si 4.000 de euro zilnic, cetatenii romani traiau in lux. Stateau la hotel, iar pana la destinatie se deplasau numai cu taxiul. in 2014 acestia au avut la hotel o nota de 100.000 de euro.

Sursa foto www.radioresita.ro