Ora de Educatie Rutiera se va desfasura in toate liceele din Sectorul 6

Primaria Sectorului 6 a lansat joi, la Liceul Tehnologic Costin C. Kiritescu din Bucuresti, proiectul Ora de Educatie Rutiera, prin care se doreste prevenirea implicarii elevilor, in calitatea lor, fie de pietoni, fie de noi conducatori auto, in accidente rutiere.

Proiectul este realizat in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Protejarea si Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (ARVER), Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Directia Rutiera si Scoala de Soferi Dicu.

Actiunea are drept scop constientizarea de catre elevii din clasele terminale, viitori soferi, a principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere cu consecinte deosebit de grave, astfel incat in cadrul fiecarei ore de educatie rutiera din liceele cuprinse in proiect, elevii au posibilitatea sa vizioneze mai multe spoturi rutier preventive si imagini de la accidente rutiere beneficiind si de sfaturile, consultanta si experienta in domeniul rutier, a reprezentantilor ARVER si a unui profesor de legislatie rutiera din cadrul scolii de soferi Dicu.

Un numar reprezentativ de accidente rutiere, sunt provocate de catre tinerii conducatori auto, iar peste 65% dintre ele avand cauza principala teribilismul, viteza excesiva si/sau consumul de alcool. Tocmai de aceea ne adresam in primul rand elevilor, viitorilor conducatori auto, deoarece ei sunt cei care trebuie sa constientizeze din timp ca incalcarea regulilor de circulatie poate conduce la un final tragic.

Acest proiect se va desfasura in perioada 31 ianuarie – 31 mai si va cuprinde toate liceele din Sectorul 6: Colegiul National “Elena Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Maior”, Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii “Gheorghe Airinei”, Colegiul National “Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic “Carol I”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic “Marin Preda”, Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade”, Liceul Tehnologic “Sf.Antim Ivireanu”, Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu”.