Ora de iarnă 2020. În noaptea de sâmbătă spre duminică ceasurile se dau înapoi cu o oră

Ora de iarnă 2020. În noaptea de sâmbătă spre duminică ceasurile se dau cu o oră înapoi și România revine la Timpul Legal Român, ora standard a Europei de Est + 2 UTC. Astfel, ora 4.00 devine ora 3.00 și în țara noastră se va dormi, în această noapte, o oră în plus.

Ziua de duminică, 25 octombrie, va avea 25 de ore, și va fi a doua cea mai lungă zi a anului după cea din primăvară (martie), când s-a trecut la ora de vară.

Conform unui comunicat de presă al CFR Călători, schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare. ”În noaptea de 24/25 octombrie 2020, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie”, a anunţat CFR Călători.

Anul 2020 ar putea fi ultimul în care se va mai marca trecerea la ora de iarnă. Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, dar până acum nu există o decizie oficială.

Sursa foto: realitatea