ORA PAMANTULUI 2015. Cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istorie

ORA PAMANTULUI 2015. In acest an, evenimentul ORA PAMANTULUI – EARTH HOUR se marcheaza la 28 martie, in intervalul 20,30 – 21,30, fiind cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istorie. Peste 7.000 de orase, din mai mult de 162 de tari, vor stinge lumina, in acest an, cu scopul de a arata preocupare pentru protejarea naturii.

ORA PAMANTULUI 2015. In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se evenimentului de mediu EARTH HOUR. Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

ORA PAMANTULUI 2015. De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o ora in constructii emblematice: cele mai inalte turnuri gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malayezia); Sfinx si Marile Piramide ale lui Giza (Egipt); cel mai inalt turn din lume (829 m, 200 de etaje) construit in Dubai, Burj Khalifa; la Moscova, cladirile din jurul Pietei Rosii, Muzeul Istoriei, magazinul GUM, catedrala Vasili Blajenai si o parte din incinta Kremlinului; la Paris, Turnul Eiffel, Primaria, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf si Piata Concordiei; la Lisabona, Turnul Belem si manastirea Jeronimos; la Londra, Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei; Fantana din Geneva, catedralele din Lausanne si Fribourg, castelul din Chillon etc.

CITESTE SI: ORA PAMANTULUI: Primaria Sectorului 6 se alatura celui mare EVENIMENT DE MEDIU din istorie 

ORA PAMANTULUI 2015. In acest an, mai multe orase din tara si-au anuntat participarea la ORA PAMANTULUI prin oprirea iluminatului public in zone extinse, pentru a atrage atentia asupra importantei fiecarui cetatean in protectia mediului. Numeroase institutii publice si private din toata tara participa, an de an, la evenimentul Ora Pamantului.

ORA PAMANTULUI 2015. In Romania, ea se marcheaza din anul 2009, continuand traditia stingerii luminilor in mod simbolic. In Bucuresti, Palatul Parlamentului, Camera Deputatilor, Statuia Aviatorilor, Palatul Victoria si sediul Primariei Municipiului Bucuresti s-au numarat printre institutiile si monumentele care au stins lumina in anii anteriori. Conform organizatiei de mediu, de-a lungul celor sase editii de pana acum, peste 40 de orase din Romania au marcat in mod activ acest eveniment si sute de mii de romani au stins luminile pentru o ora in locuintele lor.

ORA PAMANTULUI 2015. In 2015, mesajul si indemnul organizatiei pentru comunitatea EaARTH HOUR din Romania este “Daruieste naturii din energia ta”. La nivel de orase, autoritatile si asociatiile locale au fost provocate sa organizeze, pe parcursul lunii martie, actiuni de mediu care sa culmineze pe 28 martie cu un cros de amploare, pe un traseu prestabilit — Crosul “ORA PAMANTULUI”, unde sa se adune toti cetatenii preocupati de natura si pasionatii de alergare.

ORA PAMANTULUI 2015. In cadrul Competitiei pentru Capitala EARTH HOUR, organizata la nivel national de WWF-Romania, din 2012, orasele Bistrita, Timisoara si Satu Mare au primit titlul de “Capitala EARTH HOUR Romania”. Intre evenimentele din Romania, se numara si actiuni educative, concursuri, dezbateri publice, activitati culturale.

CITESTE SI: ORA PAMANTULUI: ILUMINATUL la PALATUL PARLAMENTULUI va fi oprit sambata seara 

ORA PAMANTULUI 2015. Miscarea EARTH HOUR a fost initiata in anul 2007 de World Wide Fund for Nature, care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii. WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment in orasul Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora.

ORA PAMANTULUI 2015. Infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii vor trai in armonie cu natura.

Sursa foto: descopera.ro