ORA PAMANTULUI: A inceput competitia pentru Capitala Earth Hour in Romania

Orasele din Romania se pot intrece in proiecte de mediu pentru titlul de Capitala Earth Hour 2014, cu ocazia unei noi editii a evenimentului mondial anual Ora Pamantului, care va avea loc anul acesta pe 29 martie, informeaza WWF-Romania.

Programata pentru 29 martie, in intervalul 20.30 – 21.30, Ora Pamantului continua traditia stingerii luminilor in mod simbolic, dar se si constituie, pentru institutii, organizatii si cetateni, intr-o noua oportunitate de a-si arata preocuparea pentru mediu si capacitatea de mobilizare.

In cadrul competitiei pentru Capitala Earth Hour, lansata de WWF-Romania in 2012, primariile din toata tara s-au intrecut in proiecte de mediu pentru transformarea oraselor in locuri mai prietenoase cu oamenii si resursele naturale.

In 2012 si 2013, in etapa finala a concursului in care au intrat de fiecare data doar trei orase, s-au strans si s-au trimis la unitatile locale de reciclare 22 de tone si, respectiv, 9 tone de PET-uri.

Citeste si: Bucurestiul vrea sa fie Capitala Culturala Europeana in anul 2021

Anul acesta, orasele, reprezentante de primarii, institutii de invatamant, ONG-uri si asociatii locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii, sunt invitate sa organizeze actiuni si evenimente diverse pentru comunitatile lor in decurs de o luna: Luna Earth Hour. La final, orasul care se va remarca prin actiuni variate si cu impact in comunitate si cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va castiga titlul de Capitala Earth Hour.

Inscrierea in concurs se poate face intre 3 si 12 martie, organizarea evenimentelor locale, in perioada 3 – 29 martie, iar trimiterea unui rezumat al evenimentelor organizate si a documentelor-suport, intre 31 martie si 7 aprilie 2014.

WWF-Romania va evalua documentatia trimisa si va anunta orasul castigator al titlului Capitala Earth Hour pe 15 aprilie.

Sursa foto: terrapass.com