ORADEA: O familie de BANCHERI a fost JEFUITA ca in FILME

Un fals politist a jefuit o familie de bancheri din Oradea dupa un scenariu de film. Barbatul a sustinut ca este mascat de la fortele speciale si le-a spus oamenilor ca a venit pentru perchezitii. El a intrat in casa si i-a legat pe cei doi soti de fiul lor, apoi a golit seiful si a fugit, informeaza postul de televiziune Digi 24.

“O persoana mascata, simuland faptul ca este politist si fiind imbracata in echipament tactic asemanator celui al trupelor de interventie, cu inscriptia ‘Politia’, a patruns in locuinta, dupa ce a procedat la imobilizarea, legarea si incatusarea persoanelor vatamate, iar ulterior a fiului lor, a sustras dintr-un seif si dintr-un dulap o suma de bani”, potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea.

Cei doi soti aveau foarte multi bani in casa, pentru ca tocmai vandusera un teren si nu apucasera sa puna sumele in banca. Dupa ce a luat banii, hotul a furat si masina familiei pe care a abandonat-o dupa 500 de metri. Oamenii legii spun ca acest caz pare inspirat din celebra metoda Maradona cunoscuta in anii ’90, cand talharii imbracati in politisti opreau masini straine si ii jefuiau pe soferi.

“Prin statie cineva dadea ca ar avea bani falsi asupra lor. Le cereau portmoneul, le controlau portmoneul, le rasuceau portmoneul si le scoteau banii, le restituiau portmoneul si plecau”, a povestit colonelul in rezerva Gheorghe Tudor – fostul purtator de cuvant al IPJ Bihor.

Sursa foto: jurnalul