Orar prelungit la centrele de incasare a taxelor si impozitelor locale, in Sectorul 6

Centrele de incasare ale Directiei de Impozite si Taxe Locale (DITL) Sector 6 vor ramane luni deschise pana la ora 18.00, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Este vorba despre centrele de incasare de la Orizont, Virtutii si Giulesti. DITL Sector 6 reaminteste cetatenilor ca luni este ultima zi in care contribuabilii sectorului pot plati taxele si impozitele, beneficiind de reducerea de 10 la suta pentru plata integrala a impozitelor. 

Pentru a evita aglomeratia de la ghiseele de plati si pentru reducerea timpului de asteptare, DITL Sector 6 reaminteste contribuabililor si ca pot efectua plati si prin sistemele electronice de plata a impozitelor. Astfel, platile pot fi realizate prin infochioscurile amplasate in marile centre comerciale din Sectorul 6: Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea si Militari, Metro si Auchan. In afara acestora, si la sediul DTIL Sector 6, din Drumul Taberei nr. 18 si la Biroul Unic, din cadrul Primariei Sectorului 6, functioneaza cate un infochiosc.

Totodata, cetatenii pot achita taxele si impozitele locale la „Punct de plata impozite, taxe 24/24”, unicul de acest gen in Europa care functioneaza 24 din 24 de ore, inclusiv, sambata, duminica si de sarbatorile legale. Aici pot fi efectuate plati si se pot obtine informatii legate de sumele de plata. Accesul in acest centru se face pe baza de CNP si numai de catre persoanele fizice inscrise in evidentele fiscale, beneficiind de confidentialitate. Prin acest sistem, cele mai multe plati au fost efectuate in afara programului de lucru al institutiei.

Citeste si: Program prelungit la plata impozitelor si taxelor locale, in Sectorul 1

O alta modalitate de plata este cea online prin Ghiseul.ro. Acesta este un sistem national electronic de plata on-line a taxelor si impozitelor locale cu carduri bancare emise si valabile in orice banca din Romania, inclusiv cu carduri emise de bancile din strainatate. Totodata acesta este si un sistem facil, eficient de plata si de vizualizare prin internet, in sensul ca economiseste timpul cetateanului si, mai mult, platile pot fi efectuate oriunde si oricand, potrivit Primariei Sectorului 6.  

Sursa foto: evz.ro