Orasele cu cele mai lungi nume din lume

Retinerea unor nume de orase poate fi destul de dificila pentru orice turist. Dar daca ai petrece noaptea in Llanfairpwllgwyngyll sau in Klein Offenseth-Sparrieshoop?  Iata cateva denumiri care cu siguranta iti vor da batai de cap in momentul in care vei povesti despre ele.

1. Llanfairpwllgwyngyll, Tara Galilor

Punem pariu ca nu poti pronunta din prima acest nume. Llanfairpwllgwyngyll situat pe insula Anglesey in Tara Galilor, este cel mai mare nume de localitate din Marea Britanie. Gara din aceasta parte a lumii are insa o denumire si mai complexa. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

 

2. Fuerstenfeldbruck, Germania

Fuerstenfeldbruck este un cochet oras din Germania cu o populatie de 35.000 de locuitori, situat in sudul Bavariei langa Regiunea celor Cinci Lacuri. 

 

3. Freixo de Espada à Cinta, Portugalia

Se spune ca numele provine de la un fost rege care a fondat acest oras in secolul al 14-lea.

 

4. Bangkok, Thailanda

Acesta este cu siguranta cel mai lung dintre toate, numele intreg al capitalei Thailandei este format din mai mult de 100 de litere. Data viitoare cand vizitezi orasul incearca sa-l pronunti corect: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.

 

 

Sursa foto: foxnews.com