Orasul Giurgiu risca sa ramana fara caldura in aceasta iarna

Orasul Giurgiu ar putea ramane fara caldura in aceasta iarna a declarat primarul urbei, Nicolae Barbu.

Edilul a explicat ca firma care furnizeaza agent termic, Global Energy Production si care a concesionat acest serviciu de la Primarie, nu mai poate cumpara gazul necesar producerii agentului termic, din cauza dotoriilor mari acumulate din neplata facturilor de catre populatie.

In plus, directorul companiei Global Energy Production, Sorin Cepraga, spune ca de anul acesta  furnizorii de gaze naturale cer banii in avans, ceea ce duce la un blocaj, intrucat operatorul incaseaza facturile de la populatie abia dupa 45-60 de zile. Primarul orasului Giurgiu, Nicolae Barbu, spune ca se va intalni luni cu furnizorul de agent termic si cu cel de gaze pentru a rezolva situatia.

“Luni ne vom intalni cu operatorul si cu furnizorul de gaze naturale si incercam sa obtinem o garantie ca se va livra gaz cu o garantie a Primariei, in contul subventiei pe care o platim noi, 4,5-5 milioane de lei pe an. Vom incerca sa gasim o forma sa platim acesti bani direct in contul furnizorului de gaz, ca sa se rezolve problema. WIROM etse singurul furnizor de gaz din zona”, a explicat Barbu.

sursa foto: ziarulatac.ro