ORASUL RECICLARII: Peste O SUTA DE TONE de DESEURI RECICLABILE au fost COLECTATE SELECTIV in primele patru luni ale anului, in Sectorul 6

Aproape O SUTA TONE de DESEURI DE AMBALAJE au fost COLECTATE SELECTIV de la populatie, in Sectorul 6, in primele patru luni ale acestui an, in cadrul competitiei “ORASUL RECICLARII”, au anuntat marti reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Astfel, potrivit raportarii oficiale, aferente primelor patru luni din acest an, cantitatea totala de DESEURI DE AMBALAJE COLECTATE SEPARAT de la populatie, in Sectorul 6, a fost de 107.240 kilograme, dintre care 27.240 KILOGRAME DE DESEURI de ambalaje din plastic, 52.760 kilograme de DESEURI DE AMBALAJE din hartie-carton si 27.240 kilograme de DESEURI DE AMBALAJE din sticla.

Primaria Sectorului 6 participa in aceasta perioada la cea de-a treia editie a competitiei “ORASUL RECICLARII”, organizata de Eco-Rom Ambalaje si adresata primariilor municipalitatilor din Romania.

Citeste si: ORASUL RECICLARII: Aproape 85 de TONE de DESEURI DE AMBALAJE au fost COLECTATE SELECTIV in primul trimestru al anului, in Sectorul 6

Timp de sase luni, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie, 46 de municipii si orase din tara “se lupta” pentru a dovedi ca au cel mai performant sistem de colectare separata a DESEURILOR DE AMBALAJE.

Acestea sunt monitorizate constant pe toata perioada competitiei, urmarind trei criterii de evaluare: calitatea serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje (insemnand accesul populatiei la containerele colorate, aspectul acestora si corectitudinea depunerii separate a deseurilor in containere), cantitatea de deseuri colectate separat per locuitor si campaniile de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile de ambalaje.

La cea de-a doua editie a competitiei, desfasurata anul trecut, Sectorul 6 a castigat premiul de excelenta la categoria “Trambitare”, fiind una dintre municipalitatile care s-au implicat cel mai mult in comunicarea competitiei catre populatie. Dupa aceasta reusita, Primaria a raspuns pozitiv si celei de-a treia chemari la lupta, alaturi de alte 45 de municipalitati din toata tara.

Citeste si: “Arunca la cos!”, eveniment pentru incurajarea COLECTARII SELECTIVE a DESEURILOR prin SPORT

La final, castigatorul va obtine titlul de “Orasul Reciclarii” si marele premiu: un Parc Tematic in valoare de 12.000 euro, un spatiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deseuri reciclabile. Municipalitatea clasata pe locul al II-lea se va bucura timp de o saptamana de vizita autocarului hich-tech “Laboratorul Verde al Reciclarii” prin care elevii claselor a III-a vor invata, intr-un mod dinamic si creativ, despre importanta colectarii separate pentru protejarea mediului. Orasul care va obtine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare si constientizare a populatiei cu privire la importanta separarii deseurilor de ambalaje, in valoare de 3.000 de euro, realizata cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.