ORBAN: CRIN ANTONESCU pune deasupra intereselor personale obiectivele fundamentale ale PNL si ale dreptei

Deputatul PNL, Ludovic Orban, considera ca anuntul facut de Crin Antonescu de retragere a candidaturii la Presedintie este un gest care arata ca acesta este un lider politic autentic, care pune deasupra intereselor personale obiectivele fundamentale ale PNL si ale dreptei.

“Este o decizie care arata ca domnul Crin Antonescu este un autentic lider politic, ca pune deasupra intereselor personale obiectivele fundamentale ale PNL si ale dreptei”, a declarat Orban.

Intrebat daca i-a fost ceruta retragerea candidaturii la Presedintie, Orban a declarat ca sub nicio forma nu s-a intamplat asta, fiind o decizie luata de Crin Antonescu in urma unei reflectii amanuntite a situatiei politice.

Citeste si: CRIN ANTONESCU nu va mai candida la alegerile prezidentiale

“Nu, sub nicio forma nu i-a fost impusa sau ceruta. Este o decizie proprie a domniei sale. D-nul Crin Antonescu, fiind un om realist care evalueaza realist o situatie politica si care nu ia decizii in baza orgoliilor personale, a gandit mai demult ca sansele sale in cursa pentru Cotroceni au fost diminuate de bataliile date in cele doua fronturi. Sunt convins ca a reflectat asupra acestei posibilitati, sunt convins si dupa modul in care a facut anuntul”, a spus Orban.

Intrebat daca ar fi fost bine ca retragerea lui Crin Antonescu sa se fi produs inainte de europarlamentare, Ludovic Orban a raspuns: 

“Daca d-nul Klaus Iohannis ar fi condus partidul in timpul campaniei, este posibil ca PNL sa fi obtinut peste 20%. Decizia angajarii partidului in proiectul coagularii dreptei romanesti nu este initiativa d-lui Antonescu, este rezultatul unei decizii a Delegatiei Permanente a PNL. Decizia nu a  fost luata dupa consultarea serioasa a filialelor, dar este o decizie care vine in asteptarea unor multi liberali si romani ingrijorati de dezechilibru si care isi doresc o dreapta puternica in Romania. Cred ca orice fel de intelegere la care trebuie sa se ajunga, sa se ajunga dupa alegerile din congresul PNL”.

KLAUS IOHANNIS: A fost gestul unui mare om politic, CRIN ANTONESCU a intarit partidul

Intrebat ce sanse ii da lui Klaus Iohannis atat in cursa pentru sefia PNL, cat si in cursa pentru Palatul Cotroceni, Orban a declarat ca alegerea lui Iohannis in fruntea PNL se va face cu o majoritate zdrobitoare, iar in privinta desemnarii sale ca si candidat al dreptei la alegerile prezidentiale, deputatul liberal considera ca Iohannis este cel mai competent candidat pe care il poate da PNL si coalitia fortelor de dreapta.

“Cunosc foarte bine PNL. Alegerea d-lui Iohannis in functia de presedinte al PNL se va face fara niciun fel de problema. Dupa declaratia de sustinere pe care am facut-o si dupa anuntul d-lui Antonescu inclusiv ca il sprijina, d-nul Iohannis va fi ales cu o majoritate zdrobitoare in Congres. In privinta desemnarii sale in cursa pentru Cotroceni, il consider pe Klaus Iohannis cel mai competent candidat pe care il poate da PNL si coalitia fortelor de dreapta, dar mergand clar pe ideea unui candidat unic vom avea niste proceduri pe baza carora urmeaza sa desemnam acest candidat in baza unor cercetari sociologice si sa rezulte care este candidatul pe care sa-l dea dreapta romaneasca”, a mai spus Orban.