ORBAN: Deputatii PNL vor VOTA la VEDERE pentru inceperea URMARIRII PENALE a lui PONTA

Deputatii PNL vor vota la vedere in favoarea solicitarii de incepere a urmaririi penale a lui VICTOR PONTA, asa cum au votat in toate cazurile, a declarat liderul deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN.

“Va anunt ca grupul PNL va vota in favoarea cererii procurorului general, ca deputatii PNL vor vota la vedere, asa cum au votat la toate voturile chiar si cand a fost vorba de colegi ai nostri”, a spus ORBAN.

El a adaugat ca pozitia liberalilor de a vota pentru inceperea urmaririi penale a lui Ponta nu are legatura cu faptul ca acesta este premier, aceasta fiind pozitia PNL la toate solicitarile de acest gen.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, URMARIT PENAL pentru SPALARE de BANI si EVAZIUNE FISCALA. CEREREA DNA a fost trimisa la Comisia Juridica. UPDATE

“Pozitia noastra politica de a vota in favoarea cererii justitiei nu este o pozitie politica dictata ca il cheama VICTOR VIOREL PONTA si detine pozitia de premier, ci este una consecventa data la toate cererile justitiei de ridicare a imunitatii”, a aratat ORBAN.

El a adaugat ca habar nu a avut de demersul justitiei si nu are legatura cu motiunea de cenzura.

“Asteptam sa se deruleze ancheta cu privire la PONTA, cu privire la infractiunea de impiedicare a exercitarii dreptului de vot al cetatenilor romani din diaspora. si acesta este la DNA. Demersul nostru politic nu are legatura cu DNA”, a adaugat ORBAN, amintind ca Biroul Permanent a demarat procedura regulamentara in urma solicitarii procurorului Tiberiu Nitu in care se incepe urmarirea penala a lui PONTA.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Solicit DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA. Premierul refuza sa-si depuna mandatul. UPDATE 

“Pana la sedinta BP de luni, comisia juridica trebuie sa se intruneasca si sa prezinte calendarul desfasurarii pana la votul in plen. S-a modificat regulamentul, PNL a votat si din acest motiv impotriva regulamentului care prelungeste un pic procedurile (…) Este foarte greu de tergiversat, o sa impinga votul la limita. Deputatii nostri din comisia juridica vor incerca sa scurteze cat mai mult termenele regulamentare. in Biroul Permanent vom sustine scurtarea acestor termene, cred ca decizia plenului trebuie luata cat mai repede in acest caz”, a adaugat ORBAN.

Premierul VICTOR PONTA este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Sursa foto www.dcnews.ro