ORBAN, despre cazul politistului mort: Majoritatea guvernamentala face zid in jurul lui OPREA

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, LUDOVIC ORBAN, sustine ca majoritatea guvernamentala “face zid in jurul lui GABRIEL OPREA”, impiedicand prin “subterfugii procedurale” constituirea comisiei de ancheta initiata de grupurile PNL-PND, informeaza Agerpres. 

“Au apelat la urmatoarea smecherie procedurala: sa intrebam Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie daca nu cumva exista o ancheta in curs referitoare la obiectul de activitate a comisiei. Obiectul de activitate a comisiei, conform proiectului de hotarare inaintat de noi, nu este cercetarea cazului OPREA si accidentului care s-a intamplat politistului, ci cercetarea regimului general in care s-au folosit coloanele oficiale, in care s-a folosit insotirea de catre Politie a coloanelor oficiale de catre toti demnitarii, sumele cheltuite, actele administrative in baza carora s-a dispus legal sau ilegal formarea si insotirea acestor coloane oficiale, fara nicio legatura cu cercetarea care exista pe un caz particular”, a declarat miercuri ORBAN, la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: Reactia lui GABRIEL OPREA, dupa ce a fost AUDIAT CA MARTOR in cazul POLITISTULUI BOGDAN GIGINA. UPDATE

Liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca PNL si grupul National-Democrat au depus, miercuri, la Biroul permanent al Camerei Deputatilor, o cerere de infiintare a unei comisii de ancheta privind sistemul de alocare a coloanelor oficiale pentru demnitari.

Ulterior, dupa sedinta Biroului permanent, secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu, a anuntat ca s-a decis trimiterea unei adrese catre Ministerul Public pentru a vedea daca exista o ancheta in curs referitoare la coloanele oficiale pentru demnitari.

CITESTE SI: OPREA A BENEFICIAT DE 1.500 DE „MISIUNI URGENTE” (SURSE)

Totodata, Comisia juridica din Camera Deputatilor va trebui sa stabileasca daca grupul parlamentar PND, care a semnat alaturi de PNL pentru infiintarea unei comisii de ancheta privind sistemul de alocare a coloanelor oficiale pentru demnitari, se afla in legalitate.

Sursa foto: evz