ORBAN: PNL va vota la vedere pentru inceperea urmaririi penale si incuviintarea arestului preventiv in cazul Udrea

Ludovic Orban

Liberalii vor vota la vedere pentru ridicarea imunitatii deputatului ELENA UDREA si pentru inceperea URMARIRII PENALE, dar si incuviintarea ARESTULUI PREVENTIV, a declarat luni pentru postul de radio RFI liderul deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN.

Liderul liberal crede ca scandalul UDREA are efecte in primul rand asupra fostului presedinte al ROMANIEI, TRAIAN BASESCU. La intrebarea “Cum vor vota parlamentarii liberali?”, el a raspuns ca:  “In mod evident, la vedere, pentru inceperea URMARIRII PENALE si pentru incuviintarea ARESTULUI PREVENTIV”.

CITESTE SI: Plenul Camerei Deputatilor va supune la vot CERERILE de ARESTARE ale ELENEI UDREA 

Ar putea sa apara surprize la vot? “Numai din partea majoritatii guvernamentale pot sa apara surprize. In ceea ce ne priveste pe noi, am votat constant in favoarea solicitarilor formulate de puterea judecatoreasca. Mai mult decat atat, suntem si autorii unui proiect de lege privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare”, a mai spus liderul deputatilor PNL la RFI.

Ce efecte are scandalul Udrea? “In primul rand, are efecte asupra lui TRAIAN BASESCU, pentru ca ELENA UDREA a exercitat o putere extrem de mare in cei zece ani de mandat ai presedintelui TRAIAN BASESCU, care nu era puterea conferita de functiile pe care le-a detinut ELENA BASESCU, ci era puterea cu care a fost investita informal de presedintele TRAIAN BASESCU”, a afirmat LUDOVIC ORBAN.

CITESTE SI: EUGEN TOMAC: Parlamentarii PMP vor vota PENTRU URMARIREA PENALA a ELENEI UDREA 

ELENA UDREA va afla luni seara daca va ramane sau nu fara imunitate. Ulterior, ea ar putea fi ARESTATA PREVENTIV.

Sursa foto: realitatea.net