ORBAN: PONTA nu mai are incredere in parlamentarii din arcul guvernamental

Liderul grupului deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN, a sustinut, joi, ca eventuala decizie a parlamentarilor PSD si UNPR de a nu vota MOTIUNEA de CENZURA si de a ramane in sala de plen demonstreaza ca premierul VICTOR PONTA “nu mai are incredere in parlamentarii din arcul guvernamental”.

“M-ar surprinde o astfel de decizie (ca parlamentarii PSD-UNPR sa nu isi exprime votul si sa ramana in banci — n.r.) fiindca va aduceti aminte declaratiile presedintelui PSD, VICTOR PONTA, atunci cand la motiunile de cenzura initiate de Opozitie in mandatul 2009-2012 parlamentarii din arcul guvernamental erau tinuti in banci si nu erau lasati sa voteze si domnul Ponta ii asemana cu oile pe parlamentarii Puterii din acea perioada.

Probabil considera ca si parlamentarii care sprijina actuala Putere trebuie tratati tot ca niste oi. Este clar ca VICTOR PONTA nu mai are incredere in parlamentarii din arcul guvernamental. O astfel de decizie este o decizie care, in mod evident, arata frica domnului Ponta si neincrederea in acesti parlamentari”, a spus LUDOVIC ORBAN, joi, la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: PSD NU VA VOTA, VINERI, LA MOTIUNEA de CENZURA

ORBAN a adaugat ca, printr-o astfel de decizie, “numarul parlamentarilor din arcul guvernamental care vor MOTIUNEA de CENZURA se va diminua”, desi din discutiile sale cu senatori si deputati PSD, UNPR, PC si PLR si-a format opinia ca “exista o inclinatie extrem de puternica de a vota impotriva Cabinetului Ponta”.

Potrivit lui LUDOVIC ORBAN, liberalii poarta negocieri atat cu parlamentari ai Puterii, cat si cu cei ai UDMR sau neafiliati pentru a-i convinge sa voteze in favoarea motiunii de cenzura.

“In mod evident, avem negocieri cu multi parlamentari din arcul guvernamental. (…) In momentul votului, noi suntem implicati intr-o actiune de convingere cu argumente, cu tot ceea ce putem sa sustinem in discutiile si in negocierile cu parlamentarii din Parlamentul Romaniei. Vom incerca sa aducem numarul necesar de voturi. Noi o sa vorbim, luam legatura, o sa incercam sa convingem cat mai multi parlamentari din arcul guvernamental sa vina alaturi de noi sa voteze motiunea de cenzura. (…) De asemenea, suntem in discutii cu parlamentarii neafiliati, cu parlamentarii din grupul democrat-popular. Dupa cum stiti, la UDMR s-a luat decizia sa nu se voteze impotriva motiunii si incercam sa convingem cat mai multi colegi din grupurile parlamentare ale UDMR sa fie prezenti si sa voteze, alaturi de noi, MOTIUNEA de CENZURA”, a spus liberalul.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA a anuntat ce vor face parlamentarii UNPR la votul MOTIUNII de CENZURA 

Intrebat daca se asteapta ca parlamentari social-democrati sa isi anunte oficial sustinerea fata de MOTIUNEA de CENZURA, dupa modelul deputatului GHEORGHE ROMAN care a demisionat ulterior din PSD, LUDOVIC ORBAN a replicat: “Daca ei vor lua, pana la urma, decizia sa faca publica sustinerea pentru MOTIUNEA de CENZURA, depinde in mare masura de cei cu care am discutat, de curajul pe care il au si de determinarea acestora de a-si face publica optiunea”.

In ceea ce priveste prezenta liberalilor la sedinta plenului comun al Parlamentului de vineri, in care se va dezbate si vota motiunea de cenzura indreptata impotriva Guvernului Ponta, LUDOVIC ORBAN a precizat ca, dintre deputatii PNL, vor fi trei absenti.

“Nu cunosc situatia de la Senat, dar pot sa spun ca la Camera Deputatilor vom avea trei absente, din care doi colegi sunt intr-o situatie medicala care ii aduce in imposibilitatea de a se deplasa si de a participa la motiunea de cenzura si avem inca un deputat (care nu va participa la sedinta plenului comun de vineri — n.r.) din niste motive care tin de chestiuni familiale”, a conchis LUDOVIC ORBAN.

Sursa foto: jurnalul.ro