ORCHESTRA SIMFONICA BUCURESTI, in SCOLILE din Sectorul 6

Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si Inspectoratul Scolar al Sectorului 6 si impreuna cu ORCHESTRA SIMFONICA BUCURESTI, aduce lumea fascinanta a muzicii si a spectacolului interactiv in unitatile de invatamant din sector, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Astfel, proiectul “Salut CULTURA!” poposeste vinery, incepand cu ora 10.00, la Scoala Gimnaziala nr. 142, unde copiii vor participa la workshop-urile “Sympho Kids” care cuprind: descrierea orchestrei si a instrumentelor, prezentarea dirijorului si a rolului sau, descrierea tehnicilor specifice interpretarii, prezentarea tematica a lucrarii “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi etc.

Citeste si: “SYMPHO KIDS” isi CONTINUA periplul in scolile din Sectorul 6

“Copiii nu au doar ocazia de a asculta o orchestra profesionista, ci si de a afla care sunt rolurile instrumentistilor, le sunt prezentate notiuni de teorie muzicala, istoria muzicii, precum si video-proiectii din Cremona, orasul unde s-au nascut cei mai de seama lutieri, precum Stradivarius, Amati sau Guarnieri si Venetia, orasul unde a fost atestata pentru prima data o orchestra. Pentru a atrage interesul copiilor pentru muzica prin stimularea curiozitatii toate prezentarile vor fi sustinute in costume specifice perioade prezentate”, se spune in comunicat.

Citeste si: Proiectul “SYMPHO KIDS”, bine primit de copii

Concertele sunt de tip educativ-interactiv si sunt adresate copiilor din clasele a III-a si a IV -a. “Astfel, educatia prin muzica devine in mod cert atractiva si pentru micii spectatori. Cu rabdare si perseverenta, proiectul Salut CULTURA! dezvolta valorile muzicale fundamentale care caracterizeaza societatile evaluate”, se mai spune in comunicat.