ORDONANTA 55/2014 privind TRASEISMUL POLITIC a fost ADOPTATA in plenul SENATULUI

PROIECTUL de LEGE de aprobare a OUG 55 privind MIGRATIA ALESILOR LOCALI a fost ADOPTAT, marti, de plenul Senatului, fiind inregistrate 86 de voturi “pentru”, 36 “impotriva” si 6 abtineri.

Textul legislativ a fost aprobat de SENAT in forma transmisa de GUVERN. Senatul este for legislativ decizional in cazul acestui proiect de lege. OUG 55/2014 a fost respinsa anterior de CAMERA DEPUTATILOR, dupa ce nu a intrunit numarul de voturi necesar adoptarii legilor organice.

CITESTE SI: O propunere de RESPINGERE a OUG privind MIGRATIA alesilor locali, adoptata TACIT de Camera Deputatilor 

ORDONANTA de URGENTA 55 a fost inclusa pe ordinea de zi a plenului SENATULUI chiar daca la nivelul comisiilor nu s-a putut propune o solutie. Comisia juridica si Comisia de administratie au discutat, luni, in sedinta comuna, textul ORDONANTEI de URGENTA 55/2014 care a permis TRASEISMUL POLITIC.

CITESTE SI: CATALIN BOBOC, presedinte Comisie Juridica Senat: Efectele Ordonantei 55 trebuie sa inceteze 

La momentul votului, membrii celor doua comisii nu au reusit sa adopte prin vot nici raportul de admitere a ORDONANTEI de URGENTA, nici cel de respingere, fiind intrunite 10 voturi “pentru” din partea reprezentantilor coalitiei gurvenamentale, 9 “impotriva” din partea PNL si PDL si 2 abtineri din partea UDMR. Astfel, niciuna dintre propuneri nu a putut fi adoptata cu votul majoritatii celor prezenti.

Sursa foto: adevarul.ro