ORDONANTA care elimina TAXAREA ALOCATIILOR primite de COPII, in PRIMA LECTURA in sedinta de Guvern

DARIUS VALCOV, AREST PREVENTIV, DEMISIE, SENAT, JUDECATA, TRAFIC DE INFLUENTA, SPALARE DE BANI, OPERATIUNI FINANCIARE, ACTE COMERT, FUNCTIE, PRIMAR

Ministrul Bugetului, DARIUS VALCOV, a anuntat ca in cadrul sedintei de Guvern de miercuri a intrat in PRIMA LECTURA proiectul de ORDONANTA de urgenta care va elimina plata contributiilor de asigurari sociale de santatate pentru alocatiile primite de copii.

”In cadrul sedintei de Guvern a intrat in prima lectura un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Fiscal, in sensul in care se excepteaza de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate a copiilor de pana la 18 ani, urmand ca in aceasta saptamana sa ne punem de acord cu reprezentantii Casei de Sanatate si saptamana viitoare sa fie adoptata aceasta ordonanta care va functiona pana la aprobarea noului Cod Fiscal”, a spus DARIUS VALCOV.

Citeste si: VICTOR PONTA: Guvernul va adopta o ORDONANTA pentru a preveni ABERATII precum impunerea platii CASS la alocatii

Ministrul a precizat ca exista discutii intre Guvern si Casa de Sanatate, fiind necesara coordonarea dintre institutii pentru rezolvarea acestei probleme.

Citeste si: Ialomitianu: Legea scuteste alocatiile de plata contributiilor la sanatate, dar Guvernul Ponta s-a gandit sa le impoziteze

”Exista discutii cu cei de la Casa de Sanatate, trebuie sa ne corelam punctele de vedere. Nimeni nu va mai fi obligat sa plateasca aceste taxe, dar saptamana viitoare vom veni si cu cadrul legal. Nu puteam fara acordul Casei de Sanatate”, a mai declarat Darius Valcov.

DARIUS VALCOV a aratat si ca va discuta cu conducerea ANAF daca se impune si amnistie pentru cei care au primit decizii de plata.

“Trebuie sa ne consultam, sa vedem daca va trebui sa apelam la aceasta formula sau va fi suficienta ordonanta. Este posibil sa fie doar ordonanta suficienta, dar partea juridica ne va spune daca orodonanta este suficienta”, a spus Valcov.

ANAF a sistat emiterea deciziilor de impunere pentru contributiile datorate din dobanzile incasate la alocatiile pentru copii si asteapta o initiativa legislativa care sa permita amnistierea fiscala in cazul sumelor deja imputate.

Sursa foto: gov.ro