Ordonanta de Urgenta care permite migratia alesilor locali a fost PUBLICATA in Monitorul Oficial

Rectificarea bugetara, publicata in Monitorul Oficial. Veniturile la bugetul de stat se reduc cu 375,8 milioane de lei

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost PUBLICATA marti in Monitorul Oficial.

Alesii locali care isi vor schimba formatiunea, in termenul de 45 de zile prevazut de OUG care permite migratia alesilor locali, o vor putea face o singura data, ordonanta prevazand si ca optiunea este pentru partid, organizatie a minoritatilor nationale sau statut de independent.

Aceste prevederi apar in forma OUG publicata marti in Monitorul Oficial si nu erau prevazute in proiectul initial.

Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns si la Senat, prima Camera sesizata pentru dezbaterea actului normativ.

Secretarul general al Senatului, Ion Vargau, a declarat, marti, ca actul normativ a fost inregistrat la Secretariatul general al institutiei, urmand sa intre in parcursul legislativ.

Citeste si: ACL depune motiune de cenzura pe ordonanta privind primarii traseisti

Astfel, proiectul legii de aprobare a OUG va fi inscris pe ordinea de zi a Biroului Permanent, care il va distribui spre dezbatere comisiilor de specialitate, acestea urmand sa elaboreze raportul ce va fi supus ulterior votului plenului.

Dupa votul in plenul Senatului, actul normativ va fi transmis Camerei Deputatilor, care are competenta decizionala, potrivit Mediafax.

Citeste si: PROTEST impotriva Ordonantei de Urgenta care incurajeaza TRASEISMUL politic

Ordonanta de urgenta se considera intrata in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial, fiind indeplinita si prevederea de depunere la Camera competenta sa fie sesizata.