ORDONANTA de urgenta privind PRIMARII, pe masa premierului Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a parcurs marti, intr-o prima lectura, inainte de sedinta de Guvern, ordonanta de urgenta prin care alesii locali vor avea posibilitatea, timp de doua saptamani, sa isi aleaga partidul fara sa isi mai piarda mandatul, potrivit unor surse citate de postul B1 TV.

Actul normativ nu va fi insa discutat in sedinta de marti a Guvernului deoarece ar mai urma sa ii fie aduse unele modificari. Cel mai probabil ordonanta de urgenta va fi discutata in urmatoarea sedinta a Exacutivului, care va avea loc joi, dupa cum a anuntat premierul.

Citeste si: PNL va depune plangere penala pe numele lui Ponta, daca se adopta OUG privind migratia primarilor

Ordonanta de urgenta a fost pregatita pentru pentru sedinta de guvern avand in vedere faptul ca Parlamentul se va reuni la 1 septembrie in sesiunea de toamna, iar Executivul poate promova din nou astfel de acte normative.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, ca in prezent foarte multi alesi locali activeaza pentru alte partide si propune ca pentru o perioada de doua saptamani sa existe posibilitatea ca alesii locali sa isi aleaga partidul fara sa isi mai piarda mandatul, precizand ca este necesara o Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Citeste si: UDMR nu este de acord cu MIGRATIA PRIMARILOR

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusa de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite alesilor locali sa isi aleaga partidul fara a-si pierde mandatul, ca este necesara deblocarea autoritatilor locale si iesirea din minciuna si ipocrizie.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a sustinut ca adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru ca ar aproba migratia politica.