Ordonanta Dragnea ar putea “muta” mai multi primari PNL si PDL din Timis la PSD

Liviu Dragnea

Ordonanta propusa de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care primarii au posibilitatea de a-si schimba partidul fara sa-si piarda mandatul, ar putea “muta” peste 15 primari de localitati din judetul Timis, apartinand PDL si PNL, la partidul de guvernamant.

Cei mai multi primari care ar putea migra catre PSD Timis sunt de la PDL, dar si PNL poate suferi pierderi consistente, sustine un lider marcant al social-democreatilor timiseni. El a mai precizat ca este vorba de primarii mai multor orase, care reprezenta bazine electorale importante in judet si care pot aduce voturi in plus in favoarea PSD-ului, incepand chiar cu elegerile prezidentiale.

Citeste si: IOHANNIS: Daca Guvernul va adopta ordonanta privind migratia politica a primarilor s-ar comite o mare eroare

”Nu vad de ce primarii nostri ar trece la PSD, pentru ca, pana acum, sprijinul primit de ei de la actuala putere a fost egal cu zero. Timisul e un judet de dreapta si e doar o intamplare ca la conducerea consiliului judetean se afla un PSD-ist care nu vad cu ce i-ar putea atrage”, sustine Alin Popoviciu, prim-vicepresedinte PDL.

La alegerile locale din anul 2012, PDL a castigat primariile din 35 de localitati ale judetului Timis, PNL a iesit castigator in alte 18, iar PSD a obtinut victorii in 39 de orase si comune.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: Ordonanta privind ALESII LOCALI ar putea fi aprobata pana la sfarsitul lui august