Ordonanta prin care se reduce cota TVA la paine, publicata in Monitorul Oficial

Doi secretari de stat si seful APC, demisi din functii

Ordonanta de modificare a Codului fiscal, prin care se reduce cota TVA pentru livrarile de panificatie, a fost publicata vineri, 2 august, in Monitorul Oficial.

Astfel, prin OG nr. 16/2013 se introduce reducerea TVA la paine si la alte produse de panificatie la 9%. Reducerea TVA la produsele de panificatie (beghete, impletituri sau faina) va intra in vigoare incepand din 1 septembrie 2013. 

Scaderea preturilor la raft la paine si produse de panificatie va fi proportionala cu reducerea TVA pentru aceasta categorie, de la 24% la 9%, potrivit Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania ( AMRCR), citata de Mediafax.

Zilele trecute, premierul Victor Ponta a facut un apel, la intalnirea cu producatorii din panificatie, sa existe implicare comuna in aplicarea masurii de reducere a TVA la paine, care va intra in vigoare de la 1 septembrie.

Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca masura de reducere a TVA in panificatie poate fi un succes comun al Guvernului si al producatorilor din panificatie, masura fiscala avand o importanta deosebita pentru cresterea economica a Romaniei.

“Nu stiu daca va scadea pretul la paine chiar atat de mult. Cred ca prin mesajul dat si prin implicarea d-vs avem sanse sa dovedim ca a fost un proiect de succes, nu un proiect USL sau al Guvernului. Va fi in egala masura succesul d-vs, daca vom da gres, vom da gres cu totii. Vreau sa va considerati parte a acestui proiect. Putem sa avem politici economice si fiscale care sa ajute la cresterea economica”, a spus premierul.

Foto: RTV