Ordonanta privind migratia primarilor va fi adoptata in sedinta de Guvern de joi. Primarii au 10 zile sa isi aleaga partidul

Guvernul nu renunta la ordonanta pivind migratia primarilor, in ciuda criticilor aduse de opozitie, actul legislativ urmad a fi adoptat cel mai probabil in sedinta Executivului de joi. Ordonanta de urgenta le va permite primarilor si consilierilor judeteni sau locali sa migreze la ce partid doresc, insa intr-un termen foarte strans, de doar 10 zile, potrivit Realitatea TV.

Vicepremierul Liviu Dragnea anuntase initial ca intervalul de timp in care alesii locali vor putea trece la un alt partid va fi de doua saptamani.

In proiectul de ordonanta citat de Realitatea TV se prevede ca primarii si consilierii locali si judeteni vor avea la dispozitie 10 zile din momentul in care ordonanta intra in vigoare sa decida ce vor sa faca.

Citeste si: ACL a trimis o scrisoare catre statele UE si SUA asupra pericolului fraudarii alegerilor prin OUG de migratie a primarilor

Declaratiile de adeziune trebuie depuse la noua formatiune politica in care doresc sa se inscrie, in caz contrar ei ramanand membri in partidul in care sunt la ora actuala, iar daca formatiunea pe lista caruia au fost alesi nu mai exista, sa devina automat independenti. 

Premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea au aratat ca aceasta ordonanta este necesara pentru ca modficarile survenite in ultimii doi ani la nivelul majoritatii politice instalate in 2012 au efecte negative asupra functionarii administratiei locale.

Citeste si: ORDONANTA de urgenta privind PRIMARII, pe masa premierului Victor Ponta

In replica, Alianta Crestin Liberala a sesizat ambasadele UE si SUA si a cerut Guvernului sa nu adopte aceasta ordonanta care are drept scop “fraudarea alegerilor prezidentiale”, si, mai mult, a amenintat cu proteste de strada si greva parlamentara.