Ponta, infrant de Opozitie! Ordonanta traseistilor, respinsa de Camera Deputatilor

Ordonanta primarilor traseisti a fost respinsa, miercuri, de Camera Deputatilor. Din primele informatii, se pare ca ordonanta nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Ordonanta Guvernului prin care primarii isi pot schimba partidul fara a pierde mandatul nu a intrunit numarul necesar de voturi, adica 50% plus 1. Iata rezultatul votului: 195 de voturi pentru, 109 impotriva si 21 de abtineri. In momentul in care s-a dat rezultatul votului, cei aflati in sala au izbucnit in aplauze.

Ordonanta privind primarii traseisti a primit un numar mare de voturi la comisii, insa Camera Deputatilor nu este camera decizionala, ordonanta urmand a merge in Senat, la comisii si apoi in plen.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: PNL si PDL realizeaza o EVIDENTA a alesilor locali care parasesc cele doua partide

“Au lipsit din deputati, cei de la UDMR au spus foarte clar ca nu voteaza. Va merge la Senat. Absenteaza din toate partile parlamentarii. Nu sunt suparat pe nimeni, incerc doar sa facem lucruri importante. Eu am avzut ca cei de la PNL si PDL au transferat foarte multi primari. Nu inteleg de ce spun ca sunt impotriva si de fapt folosesc aceasta lege”, a spus Ponta.

Citeste si: IOHANNIS, audiat la DNA in cazul plangerii depuse la adresa lui Dragnea privind ordonanta traseismului politic

OUG 55/2014 este in vigoare din 2 septembrie, cand a fost publicata in Monitorul Oficial. Ordonanta permite alesilor locali ca, intr-un termen de 45 de zile, sa isi schimbe partidul fara a-si pierde mandatul.