ORELE MUZICII, in parcul Cismigiu

Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti sarbatoreste 150 de ani de la infiintare printr-un maraton muzical care va avea loc duminica in parcul Cismigiu.

Astfel, pe tot parcurul zilei, din ora in ora, aleile parcului vor deveni scena pentru studentii si profesorii Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (UNMB).

Potrivit organizatorilor, la ora 9.00, semnalele cornilor vor anunta inceputul celor 12 ore de maraton muzical, dar si o surpriza pentru toti cei aflati in parc. Astfel, la ora 10.00, personajele operei isi vor face aparitia printre trecatori, iar toti cei care vor dori sa se fotografieze alaturi de Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni o vor putea face duminica, in parcul Cismigiu.

Citeste si: “PIANUL CALATOR” revine in parcurile bucurestene

De la ora 11.00, concertul de muzica balineza la gamelan sustinut de clasa de percutie a prof. Alexandru Matei va rasuna pe aleile parcului. Cei mici vor avea si ei parte de o zi speciala duminica, in Cismigiu, pentru ca, de la ora 12.00, pot invata cum sa interpreteze un personaj de opera. Copiii iubitori de muzica vor putea sa arate tuturor care este marea lor pasiune, pentru ca, dupa ce au participat la atelierul de miscare scenica pot sa-si picteze pe fata note muzicale.

Cei care au visat sa fie in locul muzicienilor si sa atinga ei insisi instrumentele muzicale o vor putea face la “Try it yourself!”, o expozitie interactiva de instrumente muzicale care va fi deschisa incepand cu ora 13.00.

Muzica elevata a unui cvartet de coarde va rasuna pe aleile Cismigiului incepand cu ora 14.00, in timp ce lucrari clasice, suite si dansuri romanesti vor fi interpretate de la ora 15.00 de clasa de nai coordonata de Dalila Cernatescu.

Cele mai frumoase lucrari dedicate chitarei, de la Albeniz si Gardell, la Rodriguez si Paco de Lucia vor putea fi ascultate, de la ora 16.00. Va urma de la ora 17.00 un recital de pian, iar o ora mai tarziu, la 18.00, clasa de jazz a prof. Mircea Tiberian ii va invita pe melomani intr-o calatorie pe urmele istoriei Micului Paris.

Citeste si: Aniversarea a 555 de ani de la prima atestare a Bucurestiului, marcata prin inaugurarea Hanului Gabroveni, spectacole, targuri si expozitii

Ansamblul Violoncellissimo, coordonat de Marin Cazacu le va oferi iubitorilor muzicii un recital inedit cu muzici de Astor Piazzolla, Tomaso Albinoni, W.A. Mozartsi David Popper incepand cu ora 19.00, iar de la 20.00, iubitorii operei si operetei vor putea lua parte la adevarate spectacole in parcul Cismigiu. Arii si duete celebre din opere si operete precum “Liliacul”, de J. Strauss, “Orfeu in infern” de J.Offenbach, “Carmen” de J.Bizet, “Barbierul din Sevilla” de G.Rossini, “Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart si “Turandot” de G. Puccini vor fi puse in scena de studentii Departamentului de Canto si Artele Spectacolului al UNMB.

Spectacolul dedicat aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica va fi incheiat de un concert de muzica electronica realizat de compozitorul Catalin Cretu si percutionistul Dan Andrei Alexandru.

Sarbatorirea celor 150 de ani ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti va continua saptamana viitoare cu spectacole si lansari de carte in 17 octombrie la sediul UNMB si la Ateneul Roman, in 18 octombrie.

Sursa foto: metropotam.ro