Oreste Teodorescu, retinut la Pungesti

SCURSURA, ORESTE TEODORESCU, SCANDAL MONSTRU, RADU CRISTESCU, LIDER PMP, SANTAJIST ORDINAR, INTERLOP, ELENA UDREA, ROMANIA TV

Jurnalistul Oreste Teodorescu a fost retinut, sambata seara, la Pungesti, insa jandarmii l-au eliberat dupa putin timp. In total, 22 de protestatari de la Pungesti au fost dusi la sectie de jandarmii din Vaslui pentru audieri dupa incidentele produse sambata, fiind deschise 15 dosare pentru ultraj si unul pentru port ilegal de arma alba. 

Aflat in judetul Vaslui pentru a fi prezent la mitingul organizat de locuitorii din Pungesti impotriva exploatarii gazelor de sist, Oreste s-a dus mai apoi la sediul Politiei Vaslui pentru a depune o plangere penala impotriva sefului Detasamentului de Politie pentru Interventie Rapida (DPIR) care, aflat in stare de ebrietate, potrivit spuselor sale, i-a agresat verbal pe protestatarii aflati in fata sediului IPJ.

Aproape 400 de localnici si activisti de mediu din tara au participat sambata la un nou protest impotriva exploatarii gazelor de sist la Pungesti.

Protestul de la Pungesti a degenerat in violente, o parte dintre manifestanti distrugand aproape in totalitate gardurile ce imprejmuiesc terenul pe care se desfasoara lucrarile companiei americane Chevron.

Intr-un comunicat remis presei sambata la pranz, reprezentantii companiei Chevron au anuntat ca sisteaza lucrarile. Dupa cateva ore a fost remis presei un nou comunicat in care se precizeaza ca suspendarea activitatilor in Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, are loc ca urmare a “conditiilor nesigure de lucru generate de activitatile ilegale si violente ale protestatarilor”.