Organizatia de femei a PSD si-a desemnat un presedinte INTERIMAR

Europarlamentarul VIORICA DANCILA a fost desemnata vineri PRESEDINTE INTERIMAR al Organizatiei Femeilor Social Democrate (OFSD), in conditiile in care ROVANA PLUMB nu mai poate indeplini aceasta functie dupa ce a fost aleasa pe 20 martie presedinte al Consiliului National al PSD.

Interimatul va fi asigurat de VIORICA DANCILA pana la conferinta nationala din luna octombrie a OFSD, care va premerge Congresului partidului.

Intr-un discurs, vizibil emotionata, ROVANA PLUMB a dorit sa le multumeasca colegelor din Comitetul executiv pentru buna colaborare avuta timp de 10 ani, pentru sprijinul constant acordat, dar si pentru solidaritatea si prietenia lor in momente bune si mai putin bune.

CITESTE SI: Consiliul National al PSD a decis: CONGRESUL va avea loc in toamna 

“Am reusit sa construim cea mai puternica organizatie de femei din Romania si a treia organizatie politica de femei la nivel european. Actiunile noastre au vizat intotdeauna consolidarea statutului femeii in Romania. Voi fi intotdeauna alaturi de voi, avem multe de facut impreuna”, a spus ROVANA PLUMB in cadrul reuniunii Comitetului executiv al OFSD.

Presedinta CN al PSD, care a propus-o pe VIORICA DANCILA in fruntea OFSD, s-a aratat convina ca aceasta va face o foarte buna echipa si va dinamiza si mai mult organizatia de femei. “Si politicile europene vor fi cele dupa care ne vom ghida, tinand cont de particularitatile societatii din Romania, astfel incat rolul organizatiei noastre sa fie unul important si sa punem accent pe nevoile societatii din Romania atunci cand vorbim de femei”, a adaugat ea.

“Organizatia de Femei a PSD a luptat ca fiecare dintre noi sa aiba locul pe care il merita, potrivit pregatirii profesionale, experientei. (…) Impunerea profesionala este unul dintre obiective si as adauga impunerea calitatii de mediator in societate si cred ca aici ar avea un cuvant greu de spus alegerea doamnei Dancila, pentru ca este un om foarte echilibrat, nepartinitor, neconflictual. Doamnele din PSD au muncit foarte mult in campaniile electorale si nu au venit nici cand a fost un mare succes la europarlamentare, nici dupa prezidentiale sa revendice ceva, sa ia un castig ori sa ceara capul lui Motoc. Doamnele din PSD au fost intotdeauna intelepte, in sensul bun al cuvantului si de a doua zi, fie ca au pierdut, fie ca au castigat, au repornit motoarele cu si mai multa energie”, a afirmat la randul sau vicepresedintele PSD GABRIELA FIREA.

CITESTE SI: ROVANA PLUMB a fost aleasa PRESEDINTE al CONSILIULUI NATIONAL al PSD. UPDATE

Potrivit acesteia, Pactul pentru demnitatea femei, lansat in 7 martie, va fi nu doar un dosar, nu doar teorie, ci ceea ce OFSD va imprima ca politica de guvernare.

Secretarul general la OFSD, MARIA LAZAR, a subliniat ca aceasta etapa este una importanta pentru OFSD. “Esti o femeie puternica si extraordinara si mi-a facut multa placere sa lucram impreuna”, i-a spus aceasta ROVANEI PLUMB. “Femeile merita sa aiba un loc in care si politicile guvernamentale sa trateze cu prioritate aceste probleme. Femeile nu intra in politica neaparat pentru scopuri personale. Din numarul mare de colege cu care noi lucram, marea majoritate, 90%, au intrat pentru ca fie elaborat un proiect personal, social si politic, si pentru ca le-a placut sa se implice intr-o activitate care intr-adevar sa fie una sociala si o activitate predilecta pentru familie, copii si pentru societate in general”, a adaugat Maria Lazar.

In opinia acesteia, VIORICA DANCILA va fi o sefa apropiata de colegele ei. “Atunci cand esti sef si cuiva ii este frica de tine, practic, n-ar trebui sa mai fii sef, pentru ca nu asa trebuie sa se constituie relatiile dintre oameni”, a sustinut MARIA LAZAR.

VIORICA DANCILA a declarat ca traieste un moment emotionant. “Si pentru mine este un moment emotionant, care efectiv inseamna pentru noi a continua ceea ce Rovana a facut in 10 ani, pentru ca n-o sa uitam niciodata ca, in acesti ani, cand spuneam Organizatia de Femei a PSD, spuneam ROVANA PLUMB. Am construit impreuna, am avut bucurii, am avut si perioade mai triste, dar am reusit sa fim intotdeauna aceleasi, unite, dand dovada de multa responsabilitate si solidaritate”, a spus eurodeputata PSD.

In opinia sa, OFSD este cea mai puternica organizatie de femei din Romania. “Suntem o echipa iar cuvantul nostru este solidaritate intre noi, solidaritate fata de celelalte femei, care au multe asteptari in ceea ce ne priveste. Va asigur ca Pactul pentru demnitatea femeii va deveni pentru noi o prioritate”, a adaugat VIORICA DANCILA.

Sursa foto: adevarul.ro