ORGANIZATIA MONDIALA a SANATATII, intalnire de URGENTA pe tema virusului Zika

Organizatia Mondiala a Sanatatii a organizat o intalnire de urgenta, in data de 1 februarie, pe tema epidemiei de Zika, suspecta ca ar putea provoca grave malformatii congenitale si care se raspandeste intr-o maniera exploziva pe continentul american, informeaza hotnews.ro.

“Virusul a fost detectat anul trecut in regiunea Americilor, unde se propaga de maniera exploziva”, declara directoarea OMS. “Cazuri au fost notificate in 23 de tari si teritorii din regiune. Nivelul de alerta este extrem de ridicat”, a adaugat aceasta.

Directoarea OMS a hotarat convocarea unui comitet de urgenta pe data de 1 februarie, cu scopul de a decide daca epidemia constituie “o urgenta de sanatate publica de anvergura internationala”.

Organizatia este ingrijorata de “posibilitatea unei propagari la nivel international”, dar și de “o asociere probabila a infectiei cu malformatii congenitale si cu sindromuri neurologice”, de lipsa de imunitate in cadrul populatiei care traieste in regiuni nou infectate”, precum și de “absenta vaccinelor, a tratamentelor specifice si a testelor de diagnostic rapide”. 

Sursa foto: ghidcabinet