Orgasmul este ESENTIAL pentru sanatatea femeii. Afla de ce!

De ce este important orgasmul pentru sanatatea femeii? Nu este vorba doar despre placere, ci si despre beneficii aduse orgasnismului. Afla despre ce este vorba!

Sexologii sustin ca orgasmul este esential pentru sanatatea femeii. Expertii spun ca, dincolo de placere, organismul castiga o multime de beneficii datorita punctului maxim al actului sexual. De ce?

CITESTE SI: 10 lucruri pe care nu ai voie sa le faci la inceputul unei relatii

Orgasmul creste nivelul de estrogen, ce elibereaza endorfinele, reduce stresul si imbunatateste starea psihica. De asemenea, orgasmul imbunatateste circulatia sangelui, inclusi in creier, asigurandu-i nutrientii si oxigenul necesari unei bune functionari. Femeile cu o viata sexuala activa sunt mai fericite si mai calme. Expertii spun chiar ca femeile care au peste 200 de orgasme pe an arata cu 6 ani mai tinere. Atunci cand se ajunge la punctul maxim, organismul elibereaza hormoni care mentin pielea elastica si reduc ridurile.

Conform unor studii, femeile cu o viata sexuala activa se imbolnavesc mai rar, pentru ca substantele chimice eliberate in timpul orgasmului au rolul de a intari sistemul imunitar. Hormonii si elementele chimice eliberate in timpul orgasmului ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Se pare ca femeile care au orgasm frecvent races mai rar. Femeile scapa de durerile de cap, dar si de alte tipuri de dureri, caci toleranta organismului creste cu pana la 70%.

Studiile arata chiar ca femeile care au orgasm des pot scapa chiar si de riscul de a avea cancer sau boli de inima.

De asemenea, este imbunatatita circulatia in cavitatea pelviana, ceea ce inseamna ca va creste fertilitatea si se va regla ciclul menstrual. Femeile care intretin relatii sexuale cel putin odata pe saptamana vor avea un ciclu menstrual normal, fara de cele care nu fac sex cu o frecventa regulata.

CITESTE SI: Sexul, un medicament universal

Asadar, iata de ce orgasmul este esential pentru sanatatea femeii! Pe scurt, esti mai fericita, mai linistita, racesti mai rar, scapi de dureri si arati mai tanara si mai plina de viata!

 Sursa:teotrandafir