Orice mașină este o investiție mare, așa că primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să vă stabiliți cu precizie bugetul

O masina este un bun esential pentru orice familie in ziua de astazi, in special daca discutam despre o familie cu doi sau mai multi copii, caz in care, inclusiv dimensiunea masinii este foarte importanta.

Alegerea unui autoturism pentru familie, este o alegere dificila din mai multe puncte de vedere. O masina trebuie sa intruneasca anumite conditii care tin de putere, spatiu cat si pret, astfel incat sa isi poata servi corect proprietarul in functie de necesitatile din viata de zi cu zi. Cu alte cuvinte, trebuie sa fie sufucient de puternica, suficient de spatioasa si cu un pret pe masura bugetului, astfel incat sa puteti considera ca ati investiti inteligent intr-o masina potrivita.

Motorizare

Motorizarea reprezinta un aspect esential in ceea ce priveste alegerea unui autoturism. Daca stiti ca veti circula preponderent in oras, atunci o motorizare mica de pana in 1400 cmc, poate fi suficienta astfel incat sa puteti obtine un consum mic de combustibil, neavand nevoie de multa putere. Daca stiti ca veti merge mult in exterior pe drumuri nationale, express sau autostrazi, atunci veti avea nevoie de un motor mai mare, un motor mai puternic care sa favorizeze depasirile rapide. Tot la capitolul motorizare, este important sa va ganditi si la tipul carburantului folosit. Pentru cei care circula preponderent in oras, un motor diesel desi are un consum foarte mic, ar trebui sa iasa din discutie deoarece mersul incet si bara la bara, distruge un astfel de motor. Puteti alege pentru oras un motor pe benzina care este combatibil si cu GPL, iar in acest fel veti obtine cel mai avantajos cost per km. Extraurban si in special pe drumuri din zone deluroase sau de munte, cu un diesel va veti face treaba excelent atat in ceea ce priveste performantele cat si in ceea ce priveste consumul.

Dimensiune

In functie de modul in care va fi utilizata masina dar si de cate persoane vor circula frecvent cu aceasta, este important sa alegeti o masina potrivita ca dimensiune. Daca stiti ca in general veti merge doar dumneavoastra la volan si cu cel mult inca o persoana in dreapta si nici nu aveti de carat multe lucruri in portbagaj, atunci un autoturism de clasa mica, chiar si hatchback in doua usi, poate fi mai mult decat suficienta, iar pretul de achizitie nu este deloc mare. Totusi, daca aveti o familie numeroasa si sunteti si pasionati de plimbari si veti iesi frecvent din oras, atunci aveti nevoie de o masina mare, fie un SUV fie un break sau un monovolum, eventual cu 7 locuri, astfel incat sa puteti face confortabila fiecare calatorie, pentru fiecare persoana in parte.

Pretul de achizitie

Acesta este unul dintre criteriile principale atunci cand discutam despre achizitionarea unui autoturism. Daca va doriti siguranta in ceea ce priveste cheltuielile, trebuie sa fiti constienti de faptul ca, orice masina este o investitie mare, asa ca primul lucru pe care va trebui sa-l faceti este sa va stabiliti cu precizie bugetul. In special daca este vorba despre o masina achizitionata in rate, trebuie sa aveti o stabilitate in ceea ce priveste cheltuielile lunare, astfel incat rata pentru atutoturism sa nu va ingreuneze traiul.

Exista tot felul de aspecte de care trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti sa cumparati o masina, insa, cele prezentate anterior sunt printre cele mai importante. Astfel, pe langa acestea, este important sa tinem cont si de numarul de km real al unui autoturism, de starea tehnica, trebuie sa inspectam o masina din punct de vedere estetic atat la interior cat si la interior deoarece pot fi dezvaluite multe date importante despre conditia generala si lista poate continua.

Autoturism second hand sau nou?

Raspunsul la aceasta intrebare este dictat in principal de bugetul disponibil, deoarece stim cu totii ca o masina noua nu este chiar atat de accesibila pentru un om de rand cu un loc de munca normal. Chiar si pentru cei cu salarii peste medie, achizitionarea unui autoturism nou implica o greutate financiara. In plus, in foarte multe situatii, avem tendinta de a utiliza o masina timp de aproximativ 4 – 5 ani, dupa care cautam sa o vindem si sa achizitionam un alt model. Tocmai din acest motiv, achizitionarea unui autoturism nou, nu este ideea preferata a multor persoane chiar daca isi permit, deoarce cea mai mare devalorizarea a unei masini se face in primii ani de utilizare. Achizitionarea unui autotutrism second hand dar relativ nou, poate reprezenta o alegere inteligenta deoarece pretul este mult mai mic, puteti inca beneficia de garantia data de producator, sau daca veti alege un dealer de masini rulate serios si de incredere precum este auto-leasing.ro, puteti beneficia de garantie standard de la acestia.

Acestea fiind spuse, daca va numarati printre acele persoane care cauta sa cumpere in viitorul apropiat un autoturism, atunci sunteti invitati sa accesati auto-leasing.ro deoarece aici puteti gasi exact raspunsul pe care il cautati. Discutam in acest caz despre masini rulate dar care pot fi achizitionate prin leasing, masini cu istoric cunoscut care fie au fost rulate in tara fie in strainatate, avand inclusiv posibilitatea de a solicita aducerea unui autoturism specific in Germania. Toate detaliile de care aveti nevoie va asteapta la numai un simplu click distanta, astfel ca, sunteti invitati sa accesati auto-leasing.ro. Daca aveti price intrebare sau nelamurire, nu ezitati sa luati legatura cu acesti profesionisti in domeniu, si veti primi un raspuns potrivit pentru orice subiect.