FILME DE OSCAR 2014: August Osage Country si Grace de Monaco si-au schimbat datele de premiere

Harvey Weinstein, presedintele companiei de productie si distributie media Weinstein, a schimbat datele de lansare pentru doua filme care vor concura pentru premiile Oscar ale anului 2014.

Astfel, filmul „August: Osage County” va fi lansat la data de 25 decembrie, spre deosebire de data initiala programata la 7 noiembrie in timp ce productia „Grace de Monaco”, va avea premiera pe 27 noiembrie fata de 27 decembrie cum era planul initial.

Regizat de John Wells, “August: Osage County” este o drama inspirata din piesa cu acelasi nume a lui Tracy Letts. In rolul principal o vom vedea pe Meryl Streep, insa distributia cuprinde si alte nume sonore: Julia Roberts, Chris Cooper, Ewan McGregor, Sam Shepard si Benedict Cumberbatch.

Productia originala Broadway a castigat in 2008 premiul Pulitzer, la categoria Teatru.

Filmul „Grace de Monaco” este regizat de cineastul francez Olivier Dahan si o are in rol principal de Nicole Kidman.

Analistii au inceput sa speculeze asupra deciziilor luate de Compania Weinstein, concluzia fiind ca s-a urmarit ca perioada dintre decernarea premiilor Oscar si lansarea filmului considerat vedeta, “August: Osage County”, sa fie cat mai mica.

De asemenea, strategia ar urmari plasarea australiencei Nicole Kidman in randul favoritelor la premiul pentru cea mai buna actrita.

Compania Weinstein va lansa, in acest an, si alte trei filme “Station Fruitvale,” “The Butler” si “Mandela”, productii care totusi nu par a avea sanse reale pentru a concura la premiile acordate de Academia Americana de Film.

Sursa foto: pedestrian.tv