OSCAR PISTORIUS, VINOVAT de OMOR din CULPA. PEDEAPSA va fi pronuntata pe 13 octombrie

Judecatoarea Thokozile Masipa a anuntat, vineri, la Pretoria, ca sportivul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp in data de 14 februarie 2013, este vinovat de omor din culpa.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, gasit vinovat de omor din culpa de justitia sud-africana, a obtinut, vineri, dreptul de a ramane in libertate pe cautiune pana la reluarea discutiilor in cazul sau la tribunalul din Pretoria, la 13 octombrie, informeaza AFP.

CITESTE SI: OSCAR PISTORIUS A SCAPAT DE ACUZATIA DE CRIMA. UPDATE

“Am folosit puterea mea discretionara in favoarea acuzatului si i-am acordat o prelungire a regimului actual de libertate pe cautiune”, a spus judecatoarea Thokozile Masipa, inainte de a reconvoca la data de 13 octombrie tribunalul pentru miniprocesul in care se va decide pedeapsa lui Pistorius.

In 13 octombrie si in zilele urmatoare, apararea si acuzarea vor incerca sa o convinga pe judecatoare sa pronunte o sentinta mai mica, respectiv mai mare pentru Oscar Pistorius.

CITESTE SI: Oscar Pistorius, nevoit sa isi vanda casa pentru a achita costurile procesului 

Potrivit presei sud-africane, judecatoarea a considerat ca procurorul nu a dovedit ca Pistorius trebuie sa fie incarcerat pana la pronuntarea sentintei. Masipa a precizat ca faptul ca Pistorius si-a vandut proprietatea si ca nu mai are o casa nu inseamna ca exista riscul ca sportivul sa fuga din tara.

“Procedurile privind condamnarea a lui Pistorius vor incepe Inalta Curte din Pretoria la 13 octombrie”, mentioneaza iol.co.za.

Sursa foto: sport.ro